Στην αρχή της περιπέτειάς μας, κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί τον τεράστιο αντίκτυπο που θα είχε η πανδημία-καλά καλά δεν γνωρίζαμε τι σημαίνει-σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς της ζωής μας. Η καθημερινότητα άλλαξε, οι δουλειές μας επίσης, ο φόβος μας κυρίευσε και η διασκέδαση περιορίστηκε σε βόλτες σε βουνά και πάρκα-πάντα κοντά στο σπίτι.

Aναλόγως λοιπόν επηρεάστηκαν και οι σχέσεις μας, ή για την ακρίβεια οι γνωριμίες. Τα bars έκλεισαν, τα πάρτι σταμάτησαν και οι φιλικές συγκεντρώσεις αναβλήθηκαν επ’ αόριστον. Μοιραία λοιπόν, οι απανταχού singles στράφηκαν στα social media και dating apps, για κουβέντα, φλερτ και γιατί όχι-πολύ προσεκτική-συνάντηση. Πλέον το να έρθεις σε επαφή με κάποιον άγνωστο, είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο, μιας και ο φόβος του covid-19 λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας.

Παρόλα αυτά, και παρά τη γενικότερη μαυρίλα και κατήφεια που επικρατεί πλέον γύρω μας, οι ειδικοί θεωρούν ότι η πανδημία βοήθησε σημαντικά στην ποιότητα των σχέσεων. Όσο περίεργο και αν σου ακούγεται αυτό, αν το καλοσκεφτείς μάλλον θα συμφωνήσεις. Ζευγάρια χώρισαν μη μπορώντας να αντέξουν το στρες και γενικά το βάρος που προκάλεσε η πανδημία-ανεργία, άγχος, φόβος, πιθανή ασθένεια-, γεγονός που όπως αποδεικνύεται μακροπρόθεσμα μάλλον ήταν για καλό. Μία σχέση που δεν μπορεί να αντέξει τις κακοτοπιές και τις ατυχίες, δεν είναι ολοκληρωμένη, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Από την άλλη, υπήρξαν και ζευγάρια που δέθηκαν ακόμα περισσότερο. Έγιναν πιο ειλικρινή μεταξύ τους, και συνειδητοποίησαν ότι τίποτα στη ζωή δεν είναι δεδομένο, όπως ακριβώς δεν είναι ο σύντροφός μας, ή η ευτυχία που πιθανόν να βιώνουμε για κάποιες περιόδους της ζωής μας.

Ας μην ξεχνάμε φυσικά, ότι δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υπό τον φόβο της πανδημίας και των αλλαγών στη ζωή, πήραν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον τους.

Άλλοι μίλησαν στον άνθρωπο με τον οποίο είναι ερωτευμένοι, άλλοι αποφάσισαν να παντρευτούν και άλλοι σχεδίασαν τη δημιουργία οικογένειας.