Ο Αμερικανός ηθοποιός και συγγραφέας, Tom Wilson έλεγε πως: «Ένα χαμόγελο είναι η ευτυχία που θα βρεις κάτω από τη μύτη σου». Και η αλήθεια είναι, πως τον τελευταίο καιρό, έχουμε μάλλον ξεχάσει να χαμογελάμε με την πρόφαση της υφασμάτινης προστασίας.

«Η κοινωνική επαφή είναι το ίδιο σημαντική με την τροφή και το νερό στον άνθρωπο. Άλλωστε, για να εκπληρώσουμε αυτές τις βασικές ανάγκες, στηριζόμαστε στους άλλους, τουλάχιστον στα πρώτα χρόνια της ζωής μας». Και το χαμόγελο είναι μέρος αυτής της κοινωνικής επαφής, που έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ αυτή την εποχή, και τείνει να μας κάνει χαρούμενους, ακόμη και όταν δεν είμαστε, σύμφωνα με έρευνες.

Το χαμόγελο έχει αξία ακόμη και μέσα από τη μάσκα γιατί η ενέργειά του ακτινοβολεί στα μάτια μας! Γιατί το χαμόγελο έχει την θεραπευτική ιδιότητα να ανατροφοδοτεί την ψυχή, ακόμη και όταν δεν μπορεί να το δει κανείς. Δίνει δύναμη και ελπίδα πως τα πάντα μπορούν να συμβούν και να αλλάξουν προς το καλύτερο, κυρίως όταν αυτό σχηματίζεται στα παιδικά χείλη. Γιατί τότε το χαμόγελο είναι πιο αυθόρμητο, ειλικρινές και αβίαστο, και χαζεύοντάς το πίσω από τη μάσκα, μπορεί να μεταφέρει σχεδόν μαγικά και στα δικά μας χείλη εκείνη τη μικρή ευτυχία, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη μύτη μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here