Ζελέ φράουλα με blueberries που αξίζει να δοκιμάσεις

Ζελέ φράουλα με blueberries

ΜΕΡΙΔΕΣ 2 – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5Λ – ΑΝΑΜΟΝΗ 3Ω 30Λ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ 10Λ  ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5

tip: Αφήνουμε πρώτα να σφίξει η πρώτη δόση του ζελέ και ύστερα ρίχνουμε την υπόλοιπη ώστε να μην κάτσουν τα blueberries στον πάτο των ποτηριών.

ΥΛΙΚΑ

200 – 250 ml. νερό βραστό

200 – 250 ml. νερό κρύο

100 γρ. ζελέ φράουλα σε σκόνη

150 γρ. blueberries

Φύλλα δυόσμου

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ, αδειάζουμε μέσε το βραστό νερό και το ζελέ σε σκόνη. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί το ζελέ.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε.

Παίρνουμε τα ποτήρια που θα σερβίρουμε και αδειάζουμε μέχρι τη μέση από το υγρό με το ζελέ. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από τα blueberries, λίγα φύλλα δυόσμου και τα μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ½ ώρα μέχρι να σφίξει το ζελέ.

Μόλις περάσει η 1 ½ ώρα αδειάζουμε μέσα στα ποτήρια την υπόλοιπη ποσότητα από τα blueberries, φύλλα δυόσμου και ζελέ.

Μεταφέρουμε τα ποτήρια στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει εντελώς το ζελέ.

Μόλις είναι έτοιμo, αφαιρούμε τα ποτήρια από το ψυγείο και σερβίρουμε.