Ήταν σαν χθες που κοιταχτήκαμε κι ερωτευθήκαμε κι όμως έχουν περάσει 26 χρόνια.

Η αδιαπραγμάτευτη κι αληθινή, ανεπιτήδευτη αγάπη κάνει το μαζί παντοτινό. Αλήθεια.

Πρωινά μαζί. Μαζί τα βράδια. Μαζί χέρι με χέρι στους δρόμους της πόλης. Μαζί με φίλους. Μαζί τα Σαββατοκύριακα. Μαζί τις καθημερινές. Και χώρια όταν είμαστε από το άλλο μας μισό, πάλι μαζί είμαστε.Το μαζί δεν καταλαβαίνεις πότε συμβαίνει. Απλώς συμβαίνει. Και κάπως αποκτάει μεγαλύτερη διάσταση. Μαζί διακοπές. Μαζί στα πρωτοβρόχια. Μαζί στα μακροβούτια. Μαζί στις υποσχέσεις, στα θέλω, στα μπορώ και στα καθημερινά. Μαζί στα προβλήματα. Μαζί στις εντάσεις. Μαζί στα δύσκολα. Μαζί στα τσαλακωμένα όνειρα. Μαζί στη νέα ζωή. Μαζί στις αποφάσεις για τη ζωή. Μαζί στο μεγάλωμα των παιδιών. Μαζί στις ασκήσεις της εποχής. Μαζί στις λύσεις.

Είμαι που λες μαζί της 26 χρόνια. Στο περίπου, γιατί έκανα μόνος την πρόσθεση. Και φτιάχνω συχνά το πολύχρωμο παζλ από ζεστά καλοκαίρια και κρύους χειμώνες που στέκεται εκεί όταν κι εφόσον χρειαστώ μια αγκαλιά για να κρυφτώ. Της ζητάω να ενώσουμε μαζί τα κομμάτια του παζλ και το κάνει κι είναι εκεί όταν χρειαστεί ένα χέρι βοηθείας. Κι είμαστε μαζί στο χρόνο που σκορπάει τρυφεράδα και οι ρυτίδες στέκονται αμήχανα μπροστά στη γοητεία αυτής της αρωματισμένης και τονωτικής σχέσης.

Ξέρουμε μαζί πάντως να στεκόμαστε στο παραπέρα όταν υπάρχει εκνευρισμός και θυμός. Έχουμε τον τρόπο μας να κρύβουμε ανασφάλειες και φόβους. Κι όταν ανθρώπινα και αυθάδικα πέφτουμε σε ίλιγγο και επικίνδυνες στροφές κάποιος από τους δύο μαγικά αποκτάει νηφαλιότητα και μια κάποια σοφία, δίνοντας αγκαλιά και λύση στο δευτερόλεπτο. Και μαθαίνουμε όλο και περισσότερο να το γιορτάζουμε το μαζί, μια ολόκληρη ζωή.

Μια ολόκληρη ζωή μαζί. Και μαζί σχεδιάζουμε το μέλλον των παιδιών μας. Και μαζί δημιουργούμε λάθη και φτιάχνουμε μαζί με τα σωστά ένα απαιτητικό, τεράστιο, διαχρονικό, κλασικό, δύσκολο, αλλά μοναδικό κι αυθεντικό παζλ μιας υπέροχης σχέσης. Μια ολόκληρη ζωή μαζί. Μαζί στο επόμενο βήμα που μας θέλει να διαχειριζόμαστε εφηβικά όνειρα και παθιασμένες σχέσεις. Μαζί σε κάθε ελπίδα για το αύριο. Μαζί, χέρι – χέρι αισιοδοξούμε.