Ξαφνικά ένας κατασκευασμένος (για να μην ξεχνιόμαστε) ιός, έκανε έναν ολόκληρο πλανήτη να μπει σε καραντίνα. Και σε κατάθλιψη.

Και αυτό είναι πλέον επίσημο. 2 στους 10 ανθρώπους σε 40 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, εμφάνισαν κατάθλιψη με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Έχω όμως μια ένσταση. Θεωρώ ότι στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο.

Κι ας βοηθάει ο ήλιος και η θάλασσα για το αντίθετο. Βλέπεις, η Ελλάδα από το 2010 και μετά βίωσε τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση στη μεταπολεμική Ιστορία της. Είδε ζωές να καταστρέφονται μαζί με τις περιουσίες. Οικογένειες να διαλύονται. Ανθρώπους να πηδάνε από τα μπαλκόνια.

Οι Έλληνες παλεύουμε από το 2010 με τα κύματα… Και πριν προλάβουμε να πούμε Δόξα Σοι ο Θεός, πήγαμε ξανά στο Βοήθα Παναγιά… Εδώ λοιπόν το 2 στους 10 μου μοιάζει πολύ καλό για να είναι αληθινό. Και το βλέπω γύρω. Ίσως να το βλέπω και εντός μου. Ή να το βλέπουν οι άλλοι σε μένα… Είναι όμως φανερό σχεδόν παντού. Ο κόσμος δεν γελάει πια.

Ούτε καν χαμογελάει. Εδώ κι ενάμιση χρόνο ο φόβος μην χάσουμε τη δουλειά μας, αντικαταστάθηκε από το φόβο μην χάσουμε τη ζωή μας… Όχι ότι οι δουλειές πήγαν καλά. Τα διαζύγια εκτοξεύτηκαν. Μεγεθυντικός φακός η όλη φάση στα προβλήματα. Άσε που έγινε το σπίτι φυλακή.

Ακόμη και στον Παράδεισο να σε φυλακίσουν, φυλακή θα τον βλέπεις…

Δεν βγαίναμε έξω. Και τώρα που βγαίνουμε στις 12.30 πμ γίνεται η άμαξα κολοκύθα… Τρέχεις για να προλάβεις!

Δεν αγκαλιάζουμε, δεν φιλάμε, δεν αγγίζουμε… Ούτε τους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Φοβόμαστε…

Άκου όμως. Όλο αυτό θα περάσει. Περνάει.

Και είναι τώρα που πρέπει να φανούμε δυνατοί. Κυρίως να φανούμε ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Είναι η ώρα του «αγαπάτε αλλήλους».

Η πιο σοφή κουβέντα που έχει ακουστεί ποτέ. Και η πιο χρήσιμη. Ξεκινάτε…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Φίλε Λεωνίδα θερμά συγχαρητήρια για το υπέροχο αλλά και τραγικά αληθινό κείμενο σου. Είναι σα να εκφράζω εγώ τις προσωπικές μου σκέψεις για το κακό που μας βρήκε με την τρομερή επίθεση βιολογικού πολέμου που δέχτηκε όλος ο κόσμος. Προσωπικά τη θεωρώ το χειρότερο γεγονός στην ανθρώπινη ιστορία αλλά και το σημαντικότερο μετά την ενανθρώπηση του Κυρίου μας. Κι αυτό γιατί κανένας πόλεμος , καμία επιδημία , κανένα πυρηνικό ατύχημα δεν επηρέασε όλους μα όλους τους κατοίκους αυτού του πλανήτη… Για την πατρίδα μας συμφωνώ απόλυτα ότι το ποσοστό των καταθλιπτικών είναι πολύ μεγαλύτερο για τον πρόσθετο λόγο ότι από φόβο του θανάτου υποκυψαμε στις εντολές της άθλιας εξουσίας και σαν αξιοθρηνητα τρεμαλεα ανθρωπάκια εγκαταλείψαμε τους Ιερούς Ναούς μας και με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά αρνηθηκαμε τον Χριστό μας δηλαδή την ίδια την ζωή. Όσοι συνάνθρωποι μας δεν υπέκυψαν αλλά με γενναιότητα και χριστιανική πίστη έμειναν κοντά στον Κύριο , έλαβαν την χάρη Του που φαίνεται στα γεμάτα ζωή και χαρά πρόσωπα τους. Εμείς οι υπόλοιποι ( οι πλείστοι δυστυχώς) ελπίζουμε μονάχα να τυχουμε της άπειρης φιλανθρωπης θεϊκής επιείκειας του Κυρίου …. Για το μέλλον προσωπικά δεν δεν έχω καμιά ελπίδα για τον τόπο μας. Μακάρι να διαψευστω…. Και πάλι θερμά συγχαρητήρια για την ανθρωπιά και τη γενναιότητα σου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here