Ημερίδα ψυχολογικής μέθεξης, διοργανώθηκε με επιτυχία το απόγευμα της Πέμπτης στην βόρεια αίθουσα του ΔΗΚΕΠΑΠ Γιαννιτσών, από το ψυχοθεραπευτικό κέντρο «Κοχλίας».

Ομιλητές ήταν ο συγγραφέας και Επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Δρ. Ευστράτιος Παπάνης και η ψυχοθεραπεύτρια και ιδρύτρια του «Κοχλία» κα. Κική Μερτζάνη, όπου έδειξαν βασικές ψυχολογικές τεχνικές, για να εξελιχθεί κάποιος κοινωνικά, πνευματικά και συναισθηματικά και να συμφιλιωθεί με τον ιδανικό του εαυτό.

Η κα. Μερτζάνη, ανέφερε πως σκοπός των δράσεων αυτών είναι να αφυπνίσουν τους κατοίκους, να μεταλαμπαδεύσουν την ψυχοεκπαίδευση στην καθημερινότητα των πολιτών όλων των ηλικιών. «Οι νέοι αυτή τη στιγμή, έρχονται αντιμέτωποι με το άγχος τους, είτε έχει να κάνει με τις πανελλήνιες, είτε ως φοιτητές, είτε λόγω των στρεσογόνων καταστάσεων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους» τόνισε.

Πρόκειται για μια σειρά εκδηλώσεων που διοργανώνονται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, προσφέροντας δια ζώσης, δωρεάν και ανοιχτές προς το κοινό ημερίδες, με σκοπό την ευαισθητοποίηση γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα, που εν έτη 2023 αποτελεί ακόμη ταμπού.

Ο κ. Παπάνης από τη μεριά του, σημείωσε πως αυτές οι εκδηλώσεις γίνονται επειδή έχουν διαπιστώσει πως η ψυχολογία μπορεί να προκαλέσει φοβερές αλλαγές στην καθημερινότητα μας. Μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωή μας, να βελτιώσει την ψυχική υγεία μας αλλά και την ικανοποίηση.

«Προκαλούμε τους κατοίκους των πόλεων που επισκεπτόμαστε ανά την Ελλάδα, να βάλουν την ψυχολογία στη ζωή τους, γιατί η παιδεία και η ψυχολογία είναι το αντίδοτο στην κρίση» τόνισε ο ίδιος.

Υπεύθυνη διοργάνωσης της εκδήλωσης: Τάνια Τσακράκη