Ο Θοδωρής Παπαϊωάννου στην εκπομπή της ΕΡΤ1 »Μαζί το Σαββατοκύριακο»

Δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Θοδωρής Παπαϊωάννου στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Μαζί το Σαββατοκύριακο». Ο συγγραφέας, με αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου του, «Αντάμα»,(εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή), συνομίλησε με την Ευρυδίκη Χάντζιου και τον Γιάννη Σκάλκο για τη χαρά να μοιράζεσαι όσα κάνεις με ένα αγαπημένο πρόσωπο

 

Ο Θοδωρής Παπαϊωάννου στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Μαζί το Σαββατοκύριακο»

Δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Thodoris Papaioannou στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Μαζί το Σαββατοκύριακο». Ο συγγραφέας, με αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου του, «Αντάμα»,(εικονογράφηση: Iris Samartzi), συνομίλησε με την Ευρυδίκη Χάντζιου και τον Γιάννη Σκάλκο για τη χαρά να μοιράζεσαι όσα κάνεις με ένα αγαπημένο πρόσωπο.

Δημοσιεύτηκε από Εκδόσεις Ίκαρος – παιδικό βιβλίο στις Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018

 

Αποτέλεσμα εικόνας για θοδωρης παπαιωαννου ανταμα

Ο Θοδωρής Παπαϊωάννου γεννήθηκε στην πόλη Έσσεν της Γερμανίας τον Απρίλη του 1966. Από πολύ μικρός μπαινοβγαίνει στα σχολεία είτε ως μαθητής είτε ως δάσκαλος και γράφει ιστορίες και παραμύθια. Αγαπάει τη μουσική, το θέατρο και τους περιπάτους στο δάσος. Ζει στην Έδεσσα, ανάμεσα σε ποτάμια, γέφυρες και καταρράκτες. Έχει γράψει θεατρικά έργα, εικονογραφημένες ιστορίες, και παραμύθια για παιδιά. Έχει λάβει τα εξής βραβεία:
• Βραβείο «Πηνελόπη Μαξίμου» από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (2015) για το βιβλίο του Ανάποδα (Εκδόσεις Ίκαρος)
• Βραβείο βιβλιοπωλών Public 2016 για το βιβλίο του Απέναντι(Εκδόσεις Ίκαρος)
• Βραβείο λογοτεχνικού βιβλίου για παιδιά από τα Λογοτεχνικά βραβεία Αναγνώστη 2018 για το βιβλίο του Σιλουανή (Εκδόσεις Ίκαρος)

Αποτέλεσμα εικόνας για θοδωρης παπαιωαννου ανταμα

 

Η εικονογράφος Ίρις Σαμαρτζή, γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Graphic design και Interior design στη Σχολή Βακαλό, από όπου αποφοίτησε με υποτροφία. Εικονογραφεί παιδικά βιβλία από το 2004 κι έχει βραβευτεί πολλές φορές για τη δουλειά της