Ο Κυριάκος Κωφίδης μιλάει για τον Δρ. Πέτρο Μπαγγέα

«Είναι φορές που και τα λόγια χάνουν το νόημα τους όταν με αυτά προσπαθείς να προσεγγίσεις ανθρώπους και αξίες πέρα από το μέσο όρο. Μια τέτοια είναι η περίπτωση του «μάγου» της χειρουργικής αλλά πάνω απ’ oλα και πρώτα απ’ oλα ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ του συντοπίτη μας Πέτρου Μπαγγέα.

Καταρχάς χίλια μπράβο και άπειρα εύγε για τη νέα τεράστιων διαστάσεων αναγνώριση της επιστημονικής του μεγαλοσύνης. Εμείς οι Εδεσσαίοι που πάντα είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στο να αναγνωρίσουμε και να παραδεχτούμε αξίες όταν αυτές αντιπροσωπεύονται από κάποιον από μας, πρέπει να κατανοήσουμε ότι ένας από εμάς ο ιατρός/χειρούργος Πέτρος Μπαγγέας βρίσκεται στην ΠΑΓΚOΣΜΙΑ ΕΛΙΤ του σπουδαίου αυτού κλάδου της ιατρικής που λέγεται χειρουργική. Ωστόσο αυτό από μόνο του είναι ελάχιστο όταν στην προκειμένη περίπτωση η ιατρική ιδιοφυΐα συνοδεύεται από ένα απαράμιλλο ενδιαφέρον και μια απόλυτα ανιδιοτελή φροντίδα για τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Προσωπικά είχα την τύχη και την τιμή να γνωρίσω τον μέγιστο αυτόν επιστήμονα και άνθρωπο ( για μια επέμβαση «παιχνιδάκι» για εκείνον) και να εκτιμήσω πέραν της επιστημονικής του  μεγαλοσύνης την απίστευτη ανθρώπινη ανιδιοτελή αξία του.

Ευχαριστώ πραγματικά τον Κύριο μας ο οποίος είναι Αυτός που έχει προικίσει τον Πέτρο με αυτά τα χαρίσματα για αυτή την εμπειρία.

Τελειώνοντας και για να μην κουράζω άλλο θα ήθελα να πω στον φίλο Πέτρο ότι στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε το παράδειγμα του λάμπει σαν υπέρλαμπρο αστέρι που δίνει κουράγιο και δύναμη σε όλους εμάς τους ελάσσονες να αγωνιζόμαστε για να ξεφύγουμε από την γκρίζα και μίζερη πραγματικότητα που ώρες ώρες μας πνίγει…

Αν και πολύ μεγαλύτερος στην ηλικία από αυτόν ας μου επιτρέψει να υποκλιθώ στη μεγαλοσύνη του.

Φίλε Πέτρο εύχομαι ο Παντοδύναμος Κύριος μας να χαρίζει σε εσένα και την όμορφη οικογένεια σου την υγεία και την ευτυχία και να αναγνωρίζεται παντού και διαρκώς η επιστημονική σου διάνοια»

Έδεσσα , 26/6/2022

Κυριάκος Κωφίδης

ένας συνηθισμένος Εδεσσαίος.