Την Πέμπτη 22/04 πραγματοποιήθηκε μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας WEBEX, η Ημερίδα για εκπαιδευτικούς, με τίτλο: «Ποιός? Ο κακός μας ο καιρός?», που διοργάνωσαν η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΠΕ Πέλλας κ. Ελισάβετ Φράγκου, σε συνεργασία με το ΚΠΕ ΕΔΕΣΣΑΣ-ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ.

Σκοπός της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, ο ρόλος του σχολείου και οι προσεγγίσεις ευαισθητοποίησης σε στο μεγάλο και παγκόσμιο θέμα. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν πάνω στις αιτίες και τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. Επίσης, συζήτησαν τρόπους δραστηριοποίησης με τους μαθητές/τριές τους, ώστε να είναι σε θέση να δράσουν ατομικά και συλλογικά, για την προστασία του περιβάλλοντος σε θέματα κλιματικής αλλαγής.

Κεντρική εισηγήτρια της Ημερίδας, ήταν η Δρ. Αραβέλλα Ζαχαρίου, Πρόεδρος της Επιτροπής για την ΕΑΑ (Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη) των Ηνωμένων Εθνών (UNECE), Προϊστάμενη Μονάδας για την Εκπαίδευση το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη ΥΠΠΑΝ Κύπρου.

Τη συζήτηση και τις δραστηριότητες που ακολούθησαν το θεωρητικό πλαίσιο, συντόνισαν ο κ. Θοδωρής Παπαϊωάννου, μέλος της Π.Ο. του ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών και η κ. Ελισάβετ Φράγκου, ΥΣΔ ΔΠΕ Πέλλας.

 
 

Ελισάβετ Φράγκου

Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Πέλλας

τηλ:6977294931

email:[email protected]

kainotomesdraseispellas.blogspot.com