Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διεξάγονται πανελληνίως σε ανάμνηση των χαμένων πατρίδων και διατήρησης της ιστορικής μνήμης, ο Σύλλογος Εδεσσαίων Καλλιτεχνών «Απελλής» (Apellis Σύλλογος Εδεσσαίων καλλιτεχνών) από κοινού με το Σύλλογο Μικρασιατών Ν. Πέλλας «Η Μπίγα» (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΠΕΛΛΑΣ «Η ΜΠΙΓΑ») συνδιοργάνωσαν την έκθεση «Από τις Αλησμόνητες Πατρίδες στην Έδεσσα», στην οποία παρουσιάστηκαν οικογενειακά κειμήλια και αντικείμενα που «ταξίδεψαν» στον τόπο μας μαζί με τους ανθρώπους μετά τον ξεριζωμό τους από τις πατρογονικές τους εστίες, καθώς και έργα ζωγραφικής, φωτογραφίας, αγιογραφίας και γλυπτικής που δημιουργήθηκαν τους τελευταίους μήνες από μέλη του Συλλόγου.

Η Ομάδα Φωτογραφίας δε θα μπορούσε να είναι απούσα στο κάλεσμα, και έτσι με την επιμέλεια του Αχιλλέα Νάσιου, παρουσιάστηκαν φωτογραφικές δημιουργίες που έγιναν με έμπνευση από ιστορίες και μνήμες του παρελθόντος, χώρους, αντικείμενα, πρόσωπα οικεία (και μη), όλα με το ιδιόμορφο συναισθηματικό φορτίο που τα συνοδεύει.

 Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 10/9 στις 20:00 στην αίθουσα του Παρθεναγωγείου Έδεσσας (στην περιοχή «Βαρόσι») και θα μπορείτε να την επισκεφθείτε μέχρι τις 18/9 καθημερινά το απόγευμα 18:00 – 21:00, ενώ τα Σαββατοκύριακα το πρωί μεταξύ 11:00 – 13:00 και το απόγευμα 18:00 – 21:00.

 Υποστήριξη έκθεσης:

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Έδεσσας (ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε.)

Υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος και του Υπουργείου Πολιτισμού