«Η Έδεσσα της πολυχρωμίας»

Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος» και της ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ.

Κείμενα, φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Κιουρτσής, Κατερίνα Αντωνοπούλου

Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο με τίτλο «Η Έδεσσα της πολυχρωμίας» από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος» και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Έδεσσας (ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ.). Τα κείμενα και οι φωτογραφίες του βιβλίου είναι του αείμνηστου Κωνσταντίνου Κιουρτσή και της Κατερίνας Αντωνοπούλου.

Η εκδήλωση έγινε το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023 στην αίθουσα του Παρθεναγωγείου στην Έδεσσα. Για το βιβλίο μίλησαν η Κατερίνα Αθανασίου (υπ.δημ.σχέσεων του ΦΣΕ), ο Γιάννης Χατζηπέγιου (Πρόεδρος ΦΣΕ) και η Κατερίνα Αντωνοπούλου. Η χορωδία του Συλλόγου «Ηχώ των Καταρρακτών» που πλαισίωσε μουσικά την εκδήλωση, ερμηνεύοντας τραγούδια, σκορπώντας την άνοιξη μέσα στο φθινόπωρο. Μουσική έπαιξαν οι: Ραφαήλ Πολυχρονιάδης (φυσαρμόνικα), Κώστας Παπάς (κρουστά) και Τάκης Γησάρης (κιθάρα).

Το βιβλίο:

Ο Κωνσταντίνος Κιουρτσής μαζί με τη σύζυγό του Κατερίνα Αντωνοπούλου στους περιπάτους τους φωτογράφιζαν τα λουλούδια, καταγράφοντας πριν αρκετά χρόνια, τον φυσικό πλούτο της περιοχής. Ο κόσμος των λουλουδιών στα ανθισμένα λιβάδια της Έδεσσας και της γύρω περιοχής ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα με την επιμέλεια και την φροντίδα μιας ομάδας ανθρώπων της πόλης που συνεργάστηκαν με εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Οι συντελεστές:

Φωτογραφίες, κείμενα: Κωνσταντίνος Κιουρτσής, Κατερίνα Αντωνοπούλου.

Επιμέλεια κειμένου στην ελληνική γλώσσα: Μερόπη Βλάχου, Στεφανία Ταρπάνη.

Μετάφραση στην αγγλική γλώσσα: Κατερίνα Αντωνοπούλου.

Επιμέλεια κειμένου στην αγγλική γλώσσα: Σοφία Λαζάρου, Tanya Jones.

Γραφιστική επιμέλεια, σελιδοποίηση: Λάκης Σαμαράς.

Πρόλογος: Κατερίνα Αθανασίου.

Εκτύπωση, βιβλιοδεσία: Στ.Βαγουρδής Α.Β.Ε.Ε.

Εκδότης: Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος», Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Έδεσσας (Έδεσσα, 2023).

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε στο τουριστικό περίπτερο των Καταρρακτών καθώς και από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου. Πληροφορίες στο email [email protected] και στο τηλέφωνο 6976278000.