ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ

 Λαός και Κολωνάκι

1871 … ιδρύεται το Ωδείο Αθηνών και ανοίγει και το πρώτο Καφέ Αμάν.

1931 … ιδρύεται η Μάντρα του Αττίκ και ο Γιώργος Μπάτης ανοίγει στα
Λεμονάδικα καφενέ.

1930-35 … γράφεται η «Φραγκοσυριανή» και το «Ζητάτε να σας πω».

1942 … ιδρύεται το θέατρο Τέχνης και ανοίγει το ουζερί Τσιτσάνης.

Η Ελλάδα.

Πάντα των αντιθέσεων μα και της σύζευξης.

Με θάλασσα μα και με βουνό.

Πάντα δισυπόστατη και συγκλίνουσα.

Από την μια το Ρεμπέτικο, συλλογικό λαϊκό δημιούργημα – πολλές φορές ανώνυμων- , βιωματικό θεματολογικά, έκφραση των προβλημάτων, των καημών και των βασάνων των απλών ανθρώπων, με μια λιτή ορχήστρα και ένα δωρικό μουσικό ρυθμό που εκτελείται από μπουζούκι.

Και ως αντιδιαστολή το Ελαφρό τραγούδι της αστική τάξης, ευρέως προβαλλόμενο από το ραδιόφωνο, ευυπόληπτων δημιουργών, μουσικά σπουδαγμένων, με θεματολογία κοινωνικά ανώδυνη, με τους ξενόφερτους ρυθμούς του ταγκό, του βαλς και του φοξτροτ.

Εμείς για καλά όμως έχουμε νοιώσει τη μεταξύ τους δύναμη. Γιατί και τα δύο υψώνουν τη φωνή τους στης ψυχής μας την ουσία και ζουν μέσα μας, πότε για να μας ερμηνεύσουν και πότε για να να συνειδητοποιήσουμε το βαθύτερο εαυτό μας.

Τον διπλό αυτό χαρακτήρα θα φωτίσει η Μουσικοθεατρική παράσταση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στο θέατρο της Γαβαλιώτισσας σε μια βραδιά με ζωντανή μουσική , χορό, τραγούδι και πρόζα.

Ο Γιώργος Αδαπατάς με τους φίλους και συνεργάτες του θα δώσει ζωντανό ρυθμό στην εικόνα μιας Ελλάδας που υπάρχει μέσα μας, ενώ η θεατρική ομάδα του Συλλόγου, Re-act με σκηνοθέτιδα την Ηρώ Γεωργίου, θα ζωντανέψει ό,τι με βεβαιότητα έχει φωλιάσει μέσα μας και μας έχει στιγματίσει.

Ραντεβού λοιπόν στις 8 Σεπτέμβρη στο ανοικτό θέατρο της Γαβαλιώτισσας, όλοι μας «Λαός και Κολωνάκι».