Στην Αίθουσα Νομαρχίας Π.ε Πέλλας Έδεσσα, παρουσιάστηκε χθες, Παρασκευή 1 Μαρτίου, η θεατρική παράσταση «Δάφνες και Πικροδάφνες» των Δημήτρη Κεχαΐδη – Ελένης Χαβιαρά από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, που «μάγεψε» το κοινό που την παρακολούθησε.

Ένα έργο-σταθμό της νεοελληνικής δραματουργίας, καθρέφτης της πολιτικής πραγματικότητας, που εξακολουθεί να είναι διαχρονικό, το ίδιο ζωντανό και καυστικό, όπως εκείνα τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης που πρωτοπαίχτηκε.

Κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής περιόδου, τέσσερις άντρες που έχουν άμεση εμπλοκή με συγκεκριμένους υποψηφίους της ίδιας κομματικής παράταξης στην Τρίπολη, συζητάνε για τις επερχόμενες εκλογές. Η κουβέντα παρεκτρέπεται όταν τα προσωπικά συμφέροντα τους διασταυρώνονται και ο καθένας προσπαθεί με την παράθεση πληροφοριών, στοιχείων ή ενόχων μυστικών του παρελθόντος να «βγάλει από τη μέση» τον άλλον υποψήφιο του ίδιου συνδυασμού.

Όλοι νομίζουν ότι κινούν ή μπορούν να κινήσουν τα νήματα της εξουσίας προς όφελός τους αλλά, ταυτόχρονα, διαπιστώνουν πως είναι δεμένοι και οι ίδιοι στο πλέγμα των νημάτων αυτών. Μια γυναικεία μορφή, που δεν εμφανίζεται στη σκηνή, μοιάζει να κατευθύνει πρόσωπα και πράγματα (ή μήπως αποτελεί και αυτή ένα ακόμα ασταθές θεμέλιο του ίδιου πολιτικού οικοδομήματος).

Τέσσερις έμπειροι ηθοποιοί έπεισαν εξ αρχής τους θεατές ότι αποτελούν παρέα ιδιοτέλειας. Απολαύσαμε τις αντιδράσεις, τις εξάρσεις, τις εντάσεις κι ανατάσεις, τις αναπάντεχες ανατροπές, την ομοιογένεια των υποκριτικών δυνατοτήτων των ηθοποιών, τη «χημική» τους ένωση, που ήταν εμφανής από την πρώτη σκηνή, ώστε δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε κανέναν. Όλοι τους άξιοι συγχαρητηρίων.

Έπαιξαν οι ηθοποιοί 

Στάθης Βούτος (Αλέκος), Κώστας Ίτσιος (Τάσος), Νίκος Νικολάου (Βασίλης), Δημήτρης Παλαιοχωρίτης (Κώστας)

Σκηνοθεσία- Μουσική Επιμέλεια: Αντρέας Κουτσουρέλης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε τα βίντεο 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here