Τριάντα χρόνια ενάντια στην αρχαιοκαπηλία. Ο Γιώργος Τσούκαλης γιορτάζει μια ιδιαίτερη επέτειο καθώς συμπλήρωσε τριάντα ολόκληρα χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτου αγώνα κατά της αρχαιοκαπηλίας. «Πρόκειται για τρείς δεκαετίες έντασης αγωνίας και κινδύνων με κοινό παρονομαστή πάντα την αδρεναλίνη» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής και σύμβουλος Πολιτισμού στον όμιλο Unesco Πειραιώς και Νήσων.

Αποτέλεσμα της μακρόχρονης αυτής προσπάθειας είναι η εύρεση και επιστροφή 16.201 αρχαιοτήτων στην Πολιτεία. «Στην αρχή θυμάμαι ότι σχεδόν κανείς δεν έδινε σημασία στην αγωνία μας για την προστασία του εθνικού μας πλούτου από τα χέρια των αρχαιοκάπηλων. Θεού θέλοντος και παρά τους συνεχείς κινδύνους που αντιμετωπίζουμε διαρκώς και παρά τις όποιες δυσκολίες παρουσιάζονται στην πορεία εμείς συνεχίζουμε αυτό τον ιερό αγώνα μας σταθερά και με αποφασιστικότητα γιατί η πολιτιστική κληρονομιά είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων και η προστασία της αποτελεί βασική υποχρέωση όλων μας απέναντι στην πατρίδα μας. Περιττό να τονίσω ότι μιλάμε για έναν αμύθητο θησαυρό ο οποίος επιστρέφει στην πατρίδα μας. Συνεπώς δεν εφησυχάζουμε ούτε μια στιγμή» τονίζει ο Γιώργος Τσούκαλης.

Τέλος ευχαρίστησε τους στενούς του συνεργάτες Πέτρο Γωνιωτάκη και Φώντα Βροσγο καθώς επίσης και την ΕΛΑΣ για την άψογη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια!!!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here