Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας και ζωγραφικής του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας στην αίθουσα Χατζηγιάννη στα μικρά Καταρρακτάκια, στην Έδεσσα, σήμερα 14-5-2019.

Ο καιρός λόγω της βροχόπτωσης δεν επέτρεψε να παρευρεθεί περισσότερος κόσμος στα εγκαίνια, έχει όμως την ευκαιρία να επισκεφθεί την αξιόλογη έκθεση μέχρι και την Κυριακή 19 Μαίου, καθημερινά πρωί και βράδυ όπου και μπορεί να ξεναγηθεί στα φωτογραφικά έργα και πίνακες ζωγραφικής από τους δημιουργούς τους.

Στην Έκθεση Φωτογραφίας εκθέτονται φωτογραφικά έργα εκπαιδευμένων ερασιτεχνών φωτογράφων που πήραν μέρος στο φετινό δίμηνο Εργαστήριο Φωτογραφίας του ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών. Επίσης εκθέτονται έργα και του καλλιτέχνη ζωγράφου Χολέβα Απόστολου.

Το ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών, κατά τη διάρκεια των Εκθέσεων στον χώρο της αίθουσας, με εργαλείο τη φωτογραφία και τη ζωγραφική, υλοποιεί 30λεπτα εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλα τα παιδιά με τίτλο «φωτογραφίΖΩ ΟΜΟΡΦΑ στην ΕΔΕΣΣΑ & ακουαρΈΛΑ στην ΑΥΛΗ ΜΟΥ».

Σκοπός των δράσεων είναι:

α) Να αναδειχθούν η φωτογραφία και οι ζωγραφικοί πίνακες ως εργαλεία εξοικείωσης των επισκεπτών με το ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον
β) Να επιτευχθεί καλλιέργεια επικοινωνιακών δεξιοτήτων, ώστε να κινητροδοτηθούν οι επισκέπτες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί για γνώση, μάθηση και συνεργασία αναφορικά με το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον και τις σχέσεις/αλληλεπιδράσεις που αναπτύσσονται μέσα σε αυτά
γ) Να διευκολυνθεί η προσέγγιση του επισκέπτη με τον υλικό και άυλο πολιτισμό μέσω της εικόνας.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι και την Κυριακή 19 Μαίου 2019 πρωί και απόγευμα. Σας περιμένουμε !!!
Φωτογραφίες από την σημερινή επίσκεψη το πρωί δημοτικών σχολείων και του Ειδικού Σχολείου Έδεσσας όπου τα παιδιά το χάρηκαν ξεναγήθηκαν και ζωγράφισαν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here