Έχει τύχει ποτέ ο σκύλος σας να γαβγίζει σε κάτι που εσείς δεν βλέπετε; Μήπως η γάτα σας έχει αγριέψει ενώ κοίταζε σε ένα σημείο που δεν υπήρχε τίποτα; Αν ναι, τα νέα δεν είναι καλά: ίσως στο σπίτι σας βρίσκονται κακά πνεύματα. Δεν χρειάζεται όμως να φοβάστε! Το θετικό είναι ότι το κατοικίδιο ζώο σας τα διώχνει μακριά.

Μια καινούρια έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων πιστεύουν ότι οι τετράποδοι φίλοι τους τους προστατεύουν από τα κακά πνεύματα. Σύμφωνα λοιπόν με μια καινούρια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 2.000 ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων στη Βρετανία από τη φιλοζωική οργάνωση «Blue Cross», πάνω από το 30% των ανθρώπων πιστεύει ότι τα κατοικίδια ζώα προστατεύουν από τα φαντάσματα και τα πνεύματα.

Πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων ανέφεραν ότι οι σκύλοι και οι γάτες τους τους προειδοποιούν για την ύπαρξη κάποιας υπερφυσικής παρουσίας γαβγίζοντας, γρυλίζοντας και κοιτάζοντας κάπου που δεν υπάρχει τίποτα ή φεύγοντας από κάτι που ο ίδιοι δεν μπορούν να δουν. Ορισμένοι από τους ερωτηθέντες είπαν ότι το τρίχωμα του ζώου στον λαιμό ανασηκώνεται όταν το πνεύμα βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Από τους ιδιοκτήτες σκύλων, περίπου το 25% δήλωσε ότι είδε τον σκύλο του να γαβγίζει ή να κοιτάζει κάπου που δεν υπήρχε τίποτα τουλάχιστον 3 φορές κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα. Περίπου το 25% των ανθρώπων που είχαν γάτες είπε ότι τις είδε να αγριεύουν σε έναν χώρο που δεν υπήρχε τίποτα πάνω από 2 φορές τις τελευταίες 4 εβδομάδες, ενώ άλλοι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι έχουν δει τη γάτα τους να ακολουθεί με τα μάτια της κάποια αόρατη παρουσία μέσα σε ένα δωμάτιο.

Ορισμένοι από τους ερωτηθέντες ανέφεραν επίσης ότι είχαν δει τα κατοικίδιά τους να συμπεριφέρονται περίεργα σε μέρη που κάποιος είχε πεθάνει. Οι ικανότητες των κατοικίδιων ζώων είναι περισσότερες από την απόκρουση των κακών πνευμάτων αφού διαθέτουν επίσης ψυχικές ικανότητες.