Από μικρή μου άρεσε να χαζεύω τις γυναίκες που φορούσαν ξεχωριστά κοσμήματα.

Αποφάσισα να φτιάξω τα δικά μου όταν είδα ότι δύσκολα θα μπορούσα να ικανοποιήσω το δικό μου γούστο. Εξάλλου απεχθάνομαι το μαζικό, το οποίο καταντά να είναι τετριμμένο και βαρετό, αφού όλες και όλοι τείνουν να φορούν τα ίδια κοσμήματα και να μην εκφράζουν την προσωπικότητά τους.

Γιατί ναι, το πρώτο πράγμα που παρατηρώ πάνω σε έναν άνθρωπο πέρα από την προσωπικότητα και τον τρόπο που μιλάει είναι τα κοσμήματά του. Μου αποκαλύπτουν  πολλά για τον τρόπο σκέψης και τις προτιμήσεις του.

Έμαθα στην Έδεσσα τα βασικά από δασκάλες άξιες. Δυστυχώς δεν υπάρχει οργανωμένη σχολή αργυροχρυσοχοΐας ή εκμάθησης κοσμήματος. Έτσι,συνέχισα πειραματιζόμενη ως αυτοδίδακτη.

Δεν μου αρέσει η πολυπλοκότητα και οι σύνθετες φόρμες στα κοσμήματα. Νομίζω ότι η απλότητα και η λιτότητα είναι τα στοιχεία που κερδίζουν στην εμφάνιση κάποιου. Προσπαθώ να βρω τα καλύτερα υλικά της αγοράς, αλλά σε τιμές οι οποίες να είναι βατές για τον καθένα.

Να είναι ποιοτικά και ανθεκτικά στη χρήση. Να είναι μοδάτα αλλά και να διαρκούν στο πέρασμα των χρόνων. Οι γυναίκες  και οι άνδρες πρέπει να καλομαθαίνουν  και να  φροντίζουν τον εαυτό τους ακόμα και στα χρόνια της κρίσης και δεν  χρειάζεται  να δώσουν πολλά χρήματα γι’ αυτό.

Τα υλικά που λατρεύω να χρησιμοποιώ είναι η λάβα – ειδικά η χρυσή και η ροζ- , οι αιματίτες, καθώς και άλλες ημιπολύτιμες πέτρες.

Πιστεύω ότι και το πιο ευτελές και κοινότυπο  υλικό μπορεί να μετουσιωθεί σε έργο τέχνης αν αυτός ο οποίος δημιουργεί έχει ταλέντο και του αρέσει αυτό που  κάνει. Κάθε άνθρωπος είναι προορισμένος για κάτι, αρκεί αυτό το κάτι να το ανακαλύψει.

Είναι ευλογία να σου  αρέσει αυτό που κάνεις, όχι  να διαλέξεις  απλά κάτι στο οποίο είσαι καλός. Γιατί η καλή επίδοση δεν εγγυάται απαραίτητα την ευχαρίστηση που παίρνεις από το επάγγελμά σου, ενώ όταν κάνεις κάτι που σου αρέσει ο χρόνος κυλάει σαν νερό. Και τότε δεν τον καταλαβαίνεις, γιατί γίνεται φίλος σου.

Αποφάσισα να εμπιστευτώ την Αναστασία Οικονομίδου , αν και ακόμα είναι ερασιτέχνιδα, γιατί θεωρώ ότι έχει ταλέντο στη φωτογραφία. Έχω δει και άλλες δουλειές της, οι οποίες είναι καταπληκτικές ! Χρησιμοποιεί το φως και την σκιά  πολύ ιδιαίτερα.

Έχει τον τρόπο να σε κάνει να την εμπιστεύεσαι γιατί δεν μπορούν όλοι να χαλαρώσουν εύκολα μπροστά στον φακό. Πάντα μου αρέσουν οι φρέσκιες ματιές και η πρωτοπορία- αλλίμονο αν η στασιμότητα επικρατεί στη ζωή μας.

Γι’ αυτό το λόγο επιδιώκω σφόδρα να  εμπιστεύομαι νέους ανθρώπους με ήθος και χάρισμα  και να τους δίνω ώθηση, αναδεικνύοντας το κάθε ταλέντο τους. Θεωρώ ότι ο βασικός σκοπός ενός παιδαγωγού είναι αυτός , να προβάλλει  τα χαρίσματα και τα ταλέντα νέων ανθρώπων και να τους καθοδηγεί.

Ας δώσουμε τόπο στα νιάτα, τα οποία τα θεωρώ πολύ συνειδητοποιημένα και ώριμα για την ηλικία τους . Τα νιάτα είναι το μέλλον, ας τα αφήσουμε να δώσουν τον δικό τους τόνο , ας τα εμπιστευτούμε . Η πόρτα μου είναι ανοιχτή για κάθε νέα πρόταση!

Θα μου άρεσε ιδιαίτερα να εκθέσω τα καλλιτεχνήματά μου σε εκθέσεις και γκαλερί στην Ελλάδα αλλά  και στο εξωτερικό.

Τα κοσμήματά μου μπορείτε να τα βρείτε στο instagram: thejewelrydrill

Τη δουλειά της Αναστασίας μπορείτε να τη δείτε στο  instagram : oik_photography.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here