Το 1958 μια έγκυος γυναίκα μπήκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με κρίση σκωληκοειδίτιδας. Οι γιατροί την προειδοποίησαν ότι ίσως είχαν προκαλέσει σοβαρή βλάβη στο έμβρυο μετά την επέμβαση και την συμβούλεψαν να προχωρήσει σε άμβλωση αλλά εκείνη αρνήθηκε κατηγορηματικά. Το παιδί γεννήθηκε με γλαύκωμα και μόνο από το δεξί του μάτι έβλεπε θολά σχήματα και χρώματα.

Παρ’ όλ’ αυτά μεγάλωσε φυσιολογικά στην φάρμα των γονιών του που έφτιαχναν εργαλεία και πούλαγαν κρασί . Στα 7 του χρόνια είχε μάθει φλάουτο, τρομπέτα, σαξόφωνο , κιθάρα, τρομπόνι και ντραμς. Η κλασική μουσική, μόνο, ηρεμούσε σύμφωνα με την μητέρα του αυτό το ανήσυχο πνεύμα. Στα 12 σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου, έπαιζε στην θέση του τερματοφύλακα και τον βρήκε η μπάλα με δύναμη το πρόσωπο. Προκλήθηκε αιμορραγία στο δεξί μάτι, οι γιατροί ακόμη και με βδέλλες προσπάθησαν να την σταματήσουν αλλά μάταια.

Όλοι συμβούλευαν το τυφλό παιδί να προσέχει αλλά εκείνος δεν το έβαλε κάτω. Συμμετείχε ακόμη και σε ιππικούς αγώνες. Σπούδασε νομική αλλά την λεωφόρο της δόξας την περπάτησε ως τενόρος και τραγουδοποιός, ο Αντρέα Μποτσέλι.

«Καθώς μεγάλωνα, όλοι μου έλεγαν: μην το κάνεις αυτό είναι επικίνδυνο αλλά δεν με ένοιαζε. Άμα το σκεφτούμε έτσι όλα είναι επικίνδυνα» έχει πει ο ίδιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here