Από την Ιαπωνία το sushi φτάνει και στους καταρράκτες για τους λάτρεις των γεύσεων αλλά και σε όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό.

Το sushi είναι ιαπωνικό παραδοσιακό φαγητό το οποίο έχει ως βάση το ξυδάτο ρύζι (σάρι), το οποίο συνδυάζεται θαλασσινά και ψάρια. Το κρέας χωρίς το ρύζι λέγεται σασίμι (sashimi). Το σασίμι είναι κυρίως από κρέας τόνου και σολομού. Το σούσι σερβίρεται με σάλτσα σόγιας, γουασάμπι και τζίντζερ.

Στο κέντρο καταρρακτών Έδεσσας, οι γνώστες του είδους, απολαύσαν τη βελούδινη υφή στα φιλέτα ψαριών (sashimi) αφού η δεξιοτεχνία στο φιλετάρισμα ικανοποίησε και τους πιο απαιτητικούς, ενώ οι αρχάριοι ανακάλυψαν μια καινούργια γευστική εμπειρία.