Θεοδώρα Τζάκρη: Η Πέλλα είναι στην καρδιά της πανδημίας αλλά όχι στο επίκεντρο της κυβερνητικής προσοχής

Παρέμβαση της βουλευτή στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega»


Παρέμβαση εστιασμένη στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πέλλα από την πανδημία πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 27/11 η βουλευτής Πέλλας κ. Θεοδώρα Τζάκρη στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega”.
Η βουλευτής, αρχικά, περιέγραψε την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Νομός: «Ο αριθμός των μολύνσεων είναι τριψήφιος σε ένα νομό με μόλις 140.000 κατοίκους. Όταν η Πέλλα έχει κάθε μέρα 110-120 κρούσματα και η Αττική 500, το ιικό φορτίο στην Πέλλα είναι εκατονταπλάσιο από αυτό της Αττικής και την καθιστά πρώτη σε ποσοστό επί του πληθυσμού σε μολύνσεις σε όλη την Ελλάδα. Παρόλα αυτά ο κύριος Πέτσας δεν μας εντάσσει καν στην λίστα με τους βαρύτερα πληττόμενους νομούς της χώρας. Η Κεντρική Μακεδονία και η Πέλλα πλήρωσαν και θα πληρώσουν πολύ βαρύ φόρο αίματος. Αν έχουμε 2000 θανάτους σε ολόκληρη την χώρα, οι περισσότεροι από τους μισούς είναι στην Βόρεια Ελλάδα. Προχθές από τους 87 θανάτους, στην Βόρεια Ελλάδα ήταν οι 64. Στα Γιαννιτσά μόνο χθες είχαμε 6 θανάτους σε δύο βάρδιες. Στην Έδεσσα πέθαναν 10 σε μία μέρα μόνο 19 Νοεμβρίου και κάθε μέρα χάνονται 2. Είναι γνωστοί μας, φίλοι μας, γείτονες μας, συγγενείς μας. Εκτός από τα περιστατικά που είναι πολύ βαριά και υφίστανται μεγάλη βλάβη από τον ιό, αυτό γίνεται επειδή οι ασθενείς είτε καθυστερούν να μπουν σε ΜΕΘ, είτε επειδή μένουν εκτός ΜΕΘ και πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ. Ή μήπως δεν ξέρετε ότι γίνεται διαλογή περιστατικών;
Να σας πω ότι 105 άνθρωποι με covid νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών και άλλοι 15 διασωληνωμένοι στην ΜΕΘ. Στην Έδεσσα νοσηλεύονται άλλοι 90. 5 άνθρωποι περιμένουν να διασωληνωθούν και δεν βρίσκουν ΜΕΘ και κινδυνεύουν να πεθάνουν περιμένοντας. Οι γιατροί καλούνται να επιλέξουν ποιον θα διασωληνώσουν και ποιον όχι και για αυτό φταίει η κυβέρνηση που 8 μήνες δεν έκανε τίποτα για να ενισχύσει το ΕΣΥ»
Στη συνέχεια, αφού η κυρία Τζάκρη αναφέρθηκε στο πραγματικό γεγονός πως οι γιατροί στα νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών, καλούνται στις εφημερίες τους να επιλέγουν ποιος ασθενής θα διασωληνωθεί και ποιος όχι, αφού οι κλίνες δεν επαρκούν για όλους, ο εκπρόσωπος της ΝΔ και ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ στο πάνελ, ξεκίνησαν να φωνασκούν και να διαμαρτύρονται, κατηγορώντας την κ. Τζάκρη ότι ψεύδεται. Ωστόσο, μετά από λίγα λεπτά ο παρουσιαστής της εκπομπής απέδειξε το αληθές των λεγομένων της βουλευτή, διαβάζοντας στον «αέρα» την πρόσφατη ανακοίνωση των Νοσοκομειακών Γιατρών Πέλλας.
Η κ. Τζάκρη μετά την εκπομπή έκανε την εξής δήλωση: «Οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, μετά τα απολύτως αληθή γεγονότα που περιέγραψα, σχετικά με την τραγική κατάσταση των νοσοκομείων της Πέλλας, ξεκίνησαν να διαμαρτύρονται προσπαθώντας να αποκρύψουν την αλήθεια με φωνές και ψέματα. Η υποκριτική τους στάση θα κριθεί αυστηρά από τον δοκιμαζόμενο Ελληνικό Λαό, με τον ίδιο τρόπο που θα κριθεί η εγκληματική ανεπάρκεια και αμέλεια που έχει επιδείξει τους τελευταίους 8 μήνες, αλλά και συνεχίζει να επιδεικνύει αυτές τις δύσκολες ώρες η κυβέρνηση της ΝΔ. Ας καταλάβουν ότι ήρθε η ώρα, επιτέλους, η Νότια Ελλάδα να συνδράμει την Βόρεια Ελλάδα».

 

Δείτε το βίντεο της παρέμβασης:

https://we.tl/t-0lrJKkJ8Zi

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here