Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019 η εκδήλωση με αφορμή την τελετή αποκαλυπτηρίων του αγάλματος της Ολυμπιάδας, το οποίο από χθες κοσμεί το πάρκο «Μ.Αλέξανδρος».

Μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Ηπειρωτών Έδεσσας «ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ» που αγκάλιασε με θέρμη η Π.Ε. Πέλλας, ο Δήμος Έδεσσας και η ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε. Σε κλίμα χαράς κι ευφροσύνης, η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα Κωνσταντίνα Πλιούτα καλοσώρισε τους επίσημους καλεσμένους αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Όπως τόνισε η ίδια εμφανώς συγκινημένη «ένα όνειρο μετά από 3 χρόνια διαπραγματεύσεων, έγινε επιτέλους πραγματικότητα» ! Την εκδήλωση λάμπρυνε με την παρουσία της σε «ρόλο» παρουσιάστριας η Ηπειρωτικής καταγωγής ηθοποιός κα Βάνα Μπάρμπα, Πρόεδρος του Συλλόγου «Δύναμη Ζωής-Αγάπη» και Τομεάρχης Πολιτισμού Δήμου Γλυφάδας.

Την κα Μπάρμπα υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» η Τοπική Σύμβουλος Κοινότητας Έδεσσας κα Δέσποινα Οτουντζίδου συνοδευόμενη από τον Δημοτικό Σύμβουλο κο Αντώνη Ρυσάφη. Λίγο πριν της άφιξη τους στην Έδεσσα, επισκέφτηκαν τον Αρχαιολογικό χώρο αλλά και το Μουσείο Πέλλας όπου ξεναγήθηκαν, θαυμάζοντας τα εκθέματα του λαμπρού Μακεδονικού Πολιτισμού.

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου Ηπειρωτών δίνοντας το παρόν από νωρίς το απόγευμα κατακλύοντας το χώρο αλλά και οι Αρχές του τόπου που τίμησαν με την παρουσία τους τους διοργανωτές, μεταξύ των οποίων εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, , ο Διοικητής της ΙΙ ΜΚ Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κος Πέτρος Περδικάτσης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Πέτρος Ζέρζης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων κος Δημήτρης Γιουματζίδης, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι τοπικών και όχι μόνο Συλλόγων και φορέων. Χαιρετισμό απήυθηναν η αναπληρώτρια Αντιπερειάρχης Π.Ε. Πέλλας κα Αθηνά Αηδονά-Αθανασιάδου, ο Δήμαρχος Έδεσσας κος Δημήτρης Γιάννου και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού, Αθλητισμού Νέας Γενιάς και Απασχόλησης Δήμου Αρταίων κος Κωνσταντίνος Χαρακλιάς.

Την ιστορική αναφορά στη ζωή και έργο της Ολυμπιάδας εισηγήθηκε ο Πολιτικός Επιστήμονας και Οικονομολόγος κος Γιώργος Παναγιωτίδης, ενώ αμέσως μετά τα αποκαλυπτήρια δόθηκε βήμα και στον γλύπτη κο Σταύρο Γκέσκο που φιλοτέχνησε το έργο. Ευχάριστη πινελιά στην εκδήλωση αποτέλεσε το μπαλέτο του Academy Fitness Club, σε μια υπέροχη χορογραφία με την υπογραφή της κας Αλεξίας Μαυροπούλου καθώς και η εξαιρετική ερμηνεία των τραγουδιών «Η μάνα του Αλέξανδρου» και «Τώρα τα πουλιά» από τον Κώστα Πατσιά, μέλους της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», συνοδευόμενος από τους μουσικούς Θωμά Ίνδο, Μάκη Προδρομίδη, Θεόδωρο Πέικο και Γιώργο Ρίζο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικών στους επίσημους καλεσμένους από το Δ.Σ. του Συλλόγου και τον Εθνικό Ύμνο από το κοινό. Η κα Πλιούτα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συντελεστές της εκδήλωσης, όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση του οράματος του Συλλόγου, την Π.Ε. Πέλλας, τον Δήμο Έδεσσας, τους ευεργέτες, τους κ.κ. Σταύρο Γκέσκο, Χαράλαμπο Παπαζήση, Βάνα Μπάρμπα, Γιώργο Παναγιωτίδη, Κώστα Πατσιά, Αλεξία Μαυροπούλου, τους χορηγούς, τον συγγραφέα κο Αντώνη Θεοδωρίδη για την ευγενική του χειρονομία να δωρίσει 50 βιβλία του στο σύλλογο, τους μουσικούς, τις χορεύτριες, τα ΜΜΕ, τον κο Τάκη Μπέλμπα για την τεχνική υποστήριξη,τον κο Κώστα Δάμο για την βιντεοσκόπηση, την κα Οτουντζίδου Δέσποινα που επιμελήθηκε τον σχεδιασμό της αφίσας και τη σύνταξη του προγράμματος, την κα Μαίρη Πέτκου για την αισθητική επιμέλεια της κας Βάνας Μπάρμπα, τον κο Λεωνίδα Τούσια και το site «εδεσσαϊκός ΚΟΣΜΟΣ»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ