Προκήρυξη υποτροφιών για το ΕΠΑΛ της ΑΓΣ

από τη ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΑΕ

Δύο πλήρεις υποτροφίες για φοίτηση τα σχολικά έτη 2023-2024 και 2024-2025 στο Επαγγελματικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, προκηρύσσει η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ΑΕ. Καλύπτουν το συνολικό κόστος των διδάκτρων, διαμονής και σίτισης και αφορούν αποκλειστικά παιδιά οικογενειών παραγωγών, που έχουν συνάψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ τα τελευταία τρία έτη. Οι υποτροφίες για τους υποψήφιους μαθητές για την Α’ ΕΠΑΛ καλύπτουν μόνο τα δύο πρώτα έτη φοίτησης, ενώ για τους υποψηφίους μαθητές για την Γ΄ ΕΠΑΛ μόνο το τελευταίο έτος φοίτησης.

Όσοι επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση και να αξιολογηθούν για τις προσφερόμενες υποτροφίες θα πρέπει να φοιτούν στη Γ’ Γυμνασίου ή την Α’ Λυκείου τη σχολική χρονιά 2022-2023 ή να φοιτούν στην Β’ ΕΠΑΛ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής τη σχολική χρονιά 2022-2023. Επίσης, να έχουν συγγένεια πρώτου βαθμού με τον/την παραγωγό που έχει συνάψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ τα τελευταία τρία έτη. Επιπλέον, θα πρέπει να έχουν καλή επίδοση στη σχολική βαθμολογία και καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, ενώ ένα από τα κριτήρια σχετίζεται με την οικονομική κατάσταση του υποψηφίου και της οικογενείας του.

Οι επικρατέστεροι υποψήφιοι θα κληθούν με τους γονείς τους σε προσωπική συνέντευξη με την Επιτροπή Υποτροφιών του ΕΠΑΛ Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Κύριος στόχος της συνέντευξης είναι να δοθεί η δυνατότητα στα μέλη της Επιτροπής να διερευνήσουν περαιτέρω στοιχεία της προσωπικότητας, των προοπτικών και της καταλληλότητας των υποψηφίων.

Η προθεσμία υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών είναι η Κυριακή 18 Ιουνίου 2023.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.afs.edu.gr/dyn/userfiles/files/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%AE%CF%81%CF%85%CE%BE%CE%B7%20%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B9%CF%8E%CE%BD%20%CE%B1%CF%80%CF%8C%20%CF%84%CE%B7%CE%BD%20%CE%9C%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%9C%CE%A0%CE%91%20%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%98%CE%97%CE%A3.pdf

INFO Το Επαγγελματικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής συνδυάζει την παροχή γενικής εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου και ταυτόχρονα προσφέρει επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες στον τομέα της Γεωπονίας, των Τροφίμων και του Περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα σπουδών χωρίζεται σε δύο ζώνες, την πρωινή και την απογευματινή. Η πρόσθετη απογευματινή «πρακτική άσκηση» είναι μοναδικό σε όλη τη χώρα πρόγραμμα βιωματικής μάθησης. Σκοπός του είναι να εμπλουτίσει την εκπαίδευση του πρωινού ακαδημαϊκού προγράμματος. Εφαρμόζεται μόνο στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, είναι υποχρεωτικό για όλους τους μαθητές και οδηγεί στην απόκτηση πιστοποιητικού. Πραγματοποιείται μετά το τέλος των μαθημάτων του πρωινού προγράμματος (14:30 – 16:00).

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, η Νο1 εταιρεία λαχανικών δραστηριοποιείται στην Ελλάδα εδώ και 50 χρόνια. Από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα, επενδύει συστηματικά στον πρωτογενή τομέα και τη διαρκή καινοτομία, ενισχύοντας σημαντικά την ελληνική οικονομίαΗ προσήλωση στην άριστη ποιότητα και τη μέγιστη ασφάλεια των προϊόντων, η υψηλή τεχνογνωσία, οι διαρκείς επενδύσεις καθώς και η έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξηκαθιστούν την εταιρεία αδιαμφισβήτητο ηγέτη του κλάδου.

Μία ελληνική εταιρεία που, μέσα από το πλέον αναγνωρίσιμο και δυνατό εμπορικό σήμα, αυτό του «Μπάρμπα Στάθη», έχει μεγαλώσει γενιές Ελλήνων ενώ, ταυτόχρονα, πρεσβεύει διεθνώς την ελληνική διατροφή σε περισσότερες από 20 χώρες όπου εξάγει τα προϊόντα της