Θολό είναι το τοπίο σχετικά με το εάν θα διεξαχθούν οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου, οι οποίες πέρυσι ακυρώθηκαν εξαιτίας του δεύτερου και σφοδρού κύματος του κορονοϊού που οδήγησε την Ελλάδα σε ένα παρατεταμένο lockdown.

Αν και η κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει επίσημα το τοπίο σχετικά με τη διεξαγωγή τους ή όχι, ωστόσο κυβερνητικά στελέχη αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν. Ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ πως αυτές θα γίνουν κανονικά.

Την ίδια ώρα οι ειδικοί κρούουν το καμπανάκι για το επιδημιολογικό αποτύπωμα που θα αφήσουν και ειδικά τώρα που η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε μίνι lockdown, προκειμένου να μειωθούν τα κορύσματα.

Κάθετος για την πραγματοποίηση των παρελάσεων ήταν και ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε πως δεν τίθεται θέμα διεξαγωγής παρελάσεων ή εορταστικών εκδηλώσεων. Όπως, χαρακτηριστικά, είπε αυτό που προέχει είναι να «σωθούν» τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά.

Πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου;

Αν και αυτό που επιθυμεί τόσο η κοινωνία όσο και η κυβέρνηση, είναι η επιστροφή στην πλήρη κανονικότητα, ωστόσο η «έκρηξη» των κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα και η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη βάζει δεύτερες σκέψεις για τις παρελάσεις και ειδικά για την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Το επόμενο 15νθημερο πάντως η κυβέρνηση θα κληθεί σε συνεννόηση πάντα με τους επιστήμονες, να λάβει την τελική της απόφαση, η οποία θα εξαρτηθεί από το αν ο νομός συνεχίσει να καταγράφει αυξημένα κρούσματα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here