«Δεν πρέπει να τιμωρείται το παιδί για την ανευθυνότητα ενός γονέα. Θα πρέπει όλοι να είμαστε υπεύθυνοι» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Όταν ανοίξαμε τις πύλες και ξέραμε ότι θα υπάρξει αύξηση της κινητικότητας των πολιτών στο εσωτερικό της χώρας λόγω καλοκαιριού, αναμέναμε αύξηση των κρουσμάτων, ανέφερε μιλώντας την Τρίτη στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Από τις 6» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας πως από τον Δεκαπενταύγουστο και μετά ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει βραδύτερα απ’ ό,τι εκτιμούσαν οι ειδικοί, οι οποίοι περίμεναν πάνω από 500 κρούσματα την ημέρα

Παράλληλα, δεν έχουμε δει μεγάλη πίεση στο σύστημα Υγείας, ιδίως όσον αφορά τους νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ και τους διασωληνωμένους, πρόσθεσε ο Στέλιος Πέτσας.

Ενδεχομένως να υπάρξει έξαρση Οκτώβριο-Νοέμβριο, όταν θα έχουμε έξαρση και των εποχικών ιώσεων, όπως της γρίπης.

Για τα σχολεία, είπε πως θα πρέπει να προετοιμαστούμε για την περιχαράκωση σε περίπτωση κρουσμάτων και τη διαφύλαξη της υγείας των μαθητών.

Αν κάποιος μαθητής δεν φοράει μάσκα, θα μιλάμε για ανευθυνότητα του γονέα, δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους, είπε και συμπλήρωσε πως οι όποιες κυρώσεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Αναφορικά με τους εργαζόμενους στον τουρισμό και στην εστίαση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ πακέτο που θα δώσει ανάσα στην Οικονομία. Θα περιλαμβάνει επέκταση της διάρκειας των μέτρων και περαιτέρω ενίσχυση με πακέτο στήριξης του κόσμου της εργασίας για να αντισταθμιστεί η απώλεια εσόδων από το φθινόπωρο έως την ερχόμενη άνοιξη.

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως στόχος είναι η πλήρης αξιοποίηση του χρηματοδοτικού πακέτου από την ΕΕ.