Ολοκληρώθηκε η δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού στο Δήμο Σκύδρας

Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Υγείας ως μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023 και κατά τις ώρες από 10:00΄έως τις 13:00΄, πραγματοποιήθηκε, μπροστά από το Δημαρχείο Σκύδρας, σχετική ενημερωτική δράση με τη συνεργασία του Δήμου Σκύδρας με το Κέντρο Υγείας (Κ.Υ.) Σκύδρας και τη σύμπραξη των Κ.Υ. Γιαννιτσών και Κρύας Βρύσης.

Με προμετωπίδα λοιπόν το «Μάθε – Πρόλαβε – Αντιμετώπισε» στελέχη των παραπάνω Κέντρων Υγείας ενημέρωναν τις γυναίκες για τη σωτήρια σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού. Η ενημέρωση συμπεριελάμβανε τη διανομή έντυπου πληροφοριακού υλικού, οδηγίες για την αυτοεξέταση του μαστού, για τους γενικούς παράγοντες κινδύνου που πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα και για το τι πρέπει να προσέχει και τι ν΄αποφεύγει.

Την ευθύνη της στήριξης και της υλοποίησης της δράσης είχαν:

Από το Κέντρο Υγείας Σκύδρας οι:

Σάββας Ζουμπουλίδης Γεν.Γιατρός – Διευθυντής, Ευαγγελία Γεράση Γεν.Γιατρός – Αναπλ. Διεθύντρια, Κωνσταντίνα Κουτσάκη παιδίατρος, Νικολέτα Ποζίδου Προϊσταμένη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, οι Επισκέπτριες Υγείας: Μελανία Μιχαηλίδου, Αθηνά Τασιώνα, Θεοδώρα Τσίπκα, οι Νοσηλεύτριες: Κατερίνα Βόμβα, Κατερίνα Δημητρίου, Μαρία Ελευθεριάδου, Μαριάνθη Καλλέντζη, Στυλιανή Μπατιμαρούδη, Κυριακή Χρυσαφίδου. η Κοινωνική Λειτουργός Βασιλική Παππά και το Διοικητικό Στέλεχος Κατερίνα Ελληνόγλου

Από το Κ.Υ. Γιαννιτσών οι Μαίες: Γερακίνα Λιόλιου, Στυλιανή Μεταξά, Ευθυμία Σάλλη. Από το Κ.Υ. Κρύας Βρύσης: η Δροσούλα Μπανιώτου Προϊσταμένη Νοσηλευτικής και η Θεοφανία Ζιανού Μαία.

Από το Δήμο Σκύδρας: η Ευφροσύνη Κρητίδου Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, η Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής Χαρούλα Γραμματοπούλου, η Κωνσταντίνα Χαχούδη Κοινωνική Λειτουργός, η Παρασκευή Κελεσίδου Νοσηλεύτρια και η Ευφροσύνη Δημούλτση Οικογενειακή Βοηθός.

Η Δήμαρχος Σκύδρας που συμμετείχε στην εκδήλωση ευχαρίστησε θερμά το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας και τους συνεργάτες της για την επιτυχημένη υλοποίηση της σπουδαίας σημασίας συγκεκριμένη δράση για την ανθρώπινη ζωή. Τόνισε ότι οι προληπτικές εξετάσεις είναι καθοριστικές για την πορεία της υγείας και της ζωής μας και γι΄αυτό δεν πρέπει να τις παραμελούμε.

Με την ευκαιρία υπογράμμισε ότι ο Δήμος Σκύδρας θα συνεχίζει σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς να δίνει προτεραιότητα στα θέματα της βελτίωσης της ποιότητας ζωής και της πρόληψης της υγείας των πολιτών.