ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΟΥΝ ΒΡΑΒΕΙΟ!
Δεν χρειάστηκε πολύ σκέψη. Ένας διαγωνισμός που έγινε από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρία » Φίλιππος » Γιαννιτσών, σε συνεργασία με τις σχολικές φιλόλογους της Δευτερεβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Πέλλας, ήταν αρκετός για να παρακινήσει μαθητές και καθηγητές του γυμνασίου Σκύδρας να συμμετέχουν σε αυτόν.
Θέμα «Ατενίζοντας το μέλλον… με το βλέμμα στο παρελθόν «.
Οι μαθητές Γιώργος Παλάσκας, και Σαββίδης Σάββας, με την συμπαράσταση των συμμαθητών τους και υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας τους Λένας Γκαιτατζή, πήραν στυλό και χαρτί, μια κάμερα και βγήκαν στους δρόμους.
Σημείο αναφοράς η πλατεία Ελευθερίας στην Σκύδρα, από το χτές στο σήμερα.
Ερευνητές οι ίδιοι, συγκέντρωσαν πλούσιο φωτογραφικό υλικό, που στο διάβα του χρόνου παρουσίασε τις αλλαγές στην πόλη, τις αλλαγές στην οικονομική και κοινωνική ζωή και στοιχεία που για πρώτη φορά ήρθαν στο φως της δημοσιότητας συγκεντρωμένα.
Πάνω από όλα όμως, έμαθαν σε όλους Ιστορία, μέσα σε ένα 20λεπτό ντοκυμαντέρ!
Ταυτόχρονα, έμαθαν τι σημαίνει συνεργασία και τι επιτυχία όταν ξέρεις να προσπάθεις.
Τελικά απέσπασαν το δεύτερο βραβείο στο διαγωνισμό, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από την Δημοτική Αρχή.
Έτσι και μετά από εισήγηση της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημοτικής Συμβούλου Μαρίας Γιακαμόζη και την σύμφωνη γνώμη όλων, η δουλειά των παιδιών θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου ( ημέρα απελευθέρωσης της Σκύδρας από τον τουρκικό ζυγό) , στις 6 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες και κείμενο