Τόσα γράφονται , τόσα ακούγονται , τόσα συζητιούνται ….

Σκέφτηκα , λοιπόν μετά από παρότρυνση φίλων και γνωστών ως παθούσα , έντονου διαπληκτισμού με αυτονομιστές ιδεολόγους , εν έτη 2017 να πω και εγώ την άποψη μου για την παρούσα κατάσταση που ταλανίζει την  χώρα μας  . Ο διαδικτυακός  διαπληκτισμός εν έτη 2017 είχε καταλήξει  τότε σε αστυνομικά τμήματα , ασφάλεια, εισαγγελίες, μηνύσεις, εκφοβισμοί , τραμπουκισμοί, απειλές και προσωπικός διασυρμός . Τότε βλέπετε δεν είχε πέσει ο κεραυνός εν αιθρία στην χώρα για το περιβόητο «Σύμφωνο των Πρεσπών» (Πλέον έχει γίνει νόμος του κράτους, παρά την εναντίωση του 70 % των πολιτών…)

Ανεξάρτητα λοιπόν από την τοποθέτηση που έχει ο καθένας μας  σε σχέση με την βιαστική και καταναγκαστική ,απόφαση που πήραν οι διοικούντες  για την Συμφωνία των Πρεσπών (Ιστορική ή μη ο χρόνος θα δείξει ) το βασικότερο συμπέρασμα και τότε αλλά και τώρα είναι η ρατσιστική αντιμετώπιση των κυβερνώντων αλλά και μιας μειοψηφίας ανθρώπων που υπερασπίζονται την γραμμή του κόμματός τους  σε όσους διαφωνούν με τα σχέδια τους .

Το πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων είναι προ των πυλών ….. Όσοι διαφωνούν είναι φασίστες , εξτρεμιστές, χρυσαύγουλα, μπανάνες, μπάμιες , οτιδήποτε άλλο εκτός από απλούς,  ανθρώπους,  οι οποίοι διαφωνούν με την όλη κατάσταση που με καταναγκαστικό τρόπο προσπαθούν να μας πείσουν για τα οφέλη που μπορεί να έχει αυτό το Σύμφωνο στην Ελλάδα και ειδικά στην Ελλάδα  …. Η θλίψη και η ταπείνωση που νιώθουν όσοι διαφωνούν με τα σχέδια τους , βαραίνει τις ψυχές των πολιτών  και ειδικά αυτών που κατάγονται από την Μακεδονία, είναι σκεπτόμενοι βλέπεται άνθρωποι και όχι αδαής αμοραλιστές .

Για να κατανοήσετε τον διασυρμό της χώρας μας πάρτε ως παράδειγμα των πρωθυπουργό της  χώρας μας , ο οποίος με ρητορικό τρόπο διασύρει δια του λόγου έναν ολόκληρο λαό  σε διεθνές επίπεδο, τον οποίο μάλιστα εκπροσωπεί χαρακτηρίζοντάς τον  ως «ακροδεξιούς λαϊκιστές». Ως δημοκρατικός λαός είτε πήγε είτε όχι στα συλλαλητήρια και τις διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν προσβάλλεται όταν του κολλάνε ταμπέλες . Οι ταμπέλες όπως γνωρίζετε είναι για τους ανθρώπους γύρω μας κάτι σαν την τσίχλα ή οποία κολλάει στο μαλλί … και δεν φεύγει εάν δεν την κόψεις .

Προσπάθησαν  να μας πείσουν  λέγοντας επιγραμματικές κουβέντες ,χωρίς ουσία και πιστικό επιχειρήματα όπως ο κ. Λιάκος Αντώνης  (Καθηγητής Ιστορίας ) ότι «Η  Συμφωνία κλείνει εκκρεμότητες αιώνων. Έχουμε μια Συμφωνία που έρχεται μετά από  απόφαση των δυο ηγετών «.

Προσωπικά γνωρίζω πως η αποτελεσματική ηγεσία συμβάλει σημαντικά στην κοινωνική συνοχή και επιφέρει ενότητα και όχι διχασμό και εντάσεις στις μαζικές προσπάθειες των διαφόρων ομάδων. Πολλοί δε χαρακτηρίζουν τον ηγέτη σαν το  «φύλακα άγγελο »  και αυτό γιατί ειδικότερα σε περιόδους κρίσεις καταφέρνει να επιλύσει τα διάφορα προβλήματα και όχι να τα κρύψει κάτω από το χαλί (κοινωνικά – οικονομικά πόσο μάλλον Εθνικά) που παρουσιάζονται και να αντιμετωπίσει εξωτερικούς κινδύνους . Η κοινωνική ακτινοβολία των ηγετών είναι πάρα πολύ μεγάλη , γιατί λόγω των ικανοτήτων τους καταφέρνουν να αποκτήσουν «οπαδούς «.

Επομένως ανάγονται σε πρότυπα προς μίμηση , συμβάλλοντας έτσι στην διαμόρφωση των κανονικών  αξιών .

Ο κύριος Λιάκος Αντώνιος λοιπόν , ο οποίος υποστηρίζει ότι  οι Έλληνες έκαναν εθνοκάθαρση κατά εβραίων και Βουλγάρων , δεν αποτελεί έκπληξη για την επιλογή του στο να υπερασπίζεται το Σύμφωνο των Πρεσπών ….

Ας συνοψίσω λοιπόν πως η αισιοδοξία φαντάζει υπερβολική γιατί οι παραβιάσεις είναι πλέον γεγονός ακόμη και μετά τις υπογραφές …

Θα κλείσω με τα λόγια «ενός  από τους 50 εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο»

Ν. Λυγερού.

Όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση να βάλει με τον δικό της τρόπο το Σκοπιανό στο ψυγείο, για να μην την επηρεάζει άλλο για τις επερχόμενες εκλογές, τόσο χειροτερεύει η κατάσταση για αυτή. 

Διότι όλος ο ελληνικός λαός μιλάει πια για το θέμα και κανείς, ακόμα και τα μέσα της μαζικής προπαγάνδας δεν μπορούν να του πουν να το βουλώσει. 

Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να ξεχάσει όσους υπερψήφισαν το Προσύμφωνο των Πρεσπών και αυτόν που δήλωσε παρών, ενώ έλεγε ότι θα το καταψηφίσει. 

Ούτε πρόκειται να ξεχάσει όσους το προωθούν ακόμα και με τέτοιο φανατικό τρόπο, ενώ όλοι μας ξέρουμε πια τι εμπεριέχουν αυτά τα είκοσι απαράδεκτα άρθρα. 

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το θέμα του ονόματος, της εθνότητας, της γλώσσας; 

Ποιος θα μπορεί να ξεχάσει την κοινή επιτροπή που θ’ αλλάξει τα ελληνικά ονόματα των Σκοπίων, την ιστορία, την αρχαιολογία, την παιδεία, τους ιστορικούς άτλαντες; 

Ποιος δεν θα ξέρει για την απαγόρευση εκδηλώσεων που θα αφορούν τη Μακεδονία, δηλαδή τη βόρεια περιοχή του πρώτου μέρους; 

Ποιος δεν θα μάθει ότι θα δώσουμε πρόσβαση στην ελληνική ΑΟΖ στα Σκόπια για το θέμα της αλιείας, ενώ δεν την έχουμε θεσπίσει καν; 

Ποιος δεν θα δει τους αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου που θα κατασκευάζουμε για τα Σκόπια; 

Τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που θα δώσουμε στα Σκόπια, για να τα σώσουμε από την αναζήτηση καθαρής ενέργειας; 

Ποιος άλλος από την κυβέρνηση θα τους δώσει τεχνογνωσία και την εμπειρία στον ενεργειακό τομέα; 

Ποιος άλλος θα βοηθήσει τα Σκόπια να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε Διεθνείς Οργανισμούς και Περιφερειακούς; 

Κανένας δεν πρόκειται να ξεχάσει τίποτα και αυτό θα φανεί σε όλες τις εκλογές.

Λένε ότι οι ανακρίβειες στην ιστορία, έχουν την ίδια βαρύτητα, όπως και στην Πολιτική. Δεν είναι λάθη απλώς …. είναι πιθανώς εγκλήματα.

 

Ιγνατιάδου Μαγδαληνή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here