Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής (ΜέΡΑ25)

Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Leonidas Tousias, κείμενο

 

Βασική αρχή του ΜέΡΑ25 είναι ότι δεν συμμετέχουμε σε κοκορομαχίες και στείρες αντιπαραθέσεις. Δεν τρέφουμε την ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής

Το ΜέΡΑ 25 είναι ένα πανευρωπαϊκό, διασυνοριακό κίνημα δημοκρατών.
Πιστεύουμε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση διαλύεται. Οι Ευρωπαίοι χάνουν την πίστη τους στην πιθανότητα ύπαρξης ευρωπαϊκών λύσεων σε ευρωπαϊκά προβλήματα. Την ίδια στιγμή που η πίστη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χάνεται, βλέπουμε άνοδο μισανθρωπιάς, ξενοφοβίας και τοξικού εθνικισμού.
Εάν αυτή η εξέλιξη δεν διακοπεί, φοβόμαστε πως θα υπάρξει επιστροφή στη δεκαετία του 1930. Γι’ αυτό το λόγο έχουμε ενωθεί παρά τις ποικίλες πολιτικές παραδόσεις μας – πράσινοι, ριζοσπαστική αριστερά, φιλελεύθεροι – με σκοπό να επιδιορθώσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται να γίνει ένα πεδίο κοινής ευημερίας, ειρήνης και αλληλεγγύης για όλους τους Ευρωπαίους. Πρέπει να δράσουμε γρήγορα, πριν η Ευρωπαϊκή Ένωση διαλυθεί.

Η Ευρώπη σήμερα πλήττεται από πέντε κρίσεις:
χρέος, τραπεζικό σύστημα, φτώχεια, χαμηλές επενδύσεις και μετανάστευση.
Το DiEM25 είναι η υποδομή την οποία όλοι οι Ευρωπαίοι δημοκράτες
όλων των πολιτικών πεποιθήσεων θα χρησιμοποιήσουν για να αναπτύξουν
κοινές απαντήσεις σε αυτές τις κρίσεις.
Επίσης απαιτούμε θεμελιώδεις αλλαγές: Τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία αρχικά σχεδιάστηκαν για να εξυπηρετούν τη βιομηχανία,
χρειάζεται να γίνουν πλήρως διαφανή και υπόλογα στους Ευρωπαίους πολίτες.
Το μακροπρόθεσμο όραμά μας είναι οι Ευρωπαίοι πολίτες να γράψουμε
ένα δημοκρατικό σύνταγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής (ΜέΡΑ25)

Γιατί «μέτωπο»;
Επειδή η Ελλάδα ασφυκτιά και ερημοποιείται σε μια Ευρώπη που παραπαίει και αποδομείται.
Επειδή όσο χώρες όπως η Ελλάδα ασφυκτιούν η Ευρώπη θα παραπαίει, ενισχύοντας την ασφυξία της πατρίδας μας.
Μόνον ένα πλατύ, συμφιλιωτικό, πανευρωπαϊκό μέτωπο εναντίον της δίχως- σύνορα επικυρίαρχης ολιγαρχίας μπορεί να καταργήσει την χρεοδουλοπαροικία δίνοντας ανάσες στην χώρα, ελπίδα και ανακούφιση στους πολίτες.
Αυτό ακριβώς πρεσβεύει το ΜέΡΑ25, το ελληνικό πατριωτικό μέτωπο των υπεύθυνα ανυπάκουων ευρωπαϊστών, που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του πρώτου στην ιστορία δι-εθνικού πανευρωπαϊκού κινήματος για τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης και της κάθε χώρας μας ξεχωριστά – του DiEM25.
Γιατί «ευρωπαϊκή ανυπακοή»;
Επειδή ο μόνος τρόπος να είναι κανείς υπεύθυνος σήμερα είναι να μην υπακούει στις παράλογες πολιτικές που ερημοποιούν την χώρα.
Επειδή ο μόνος τρόπος να επιστρέψει ο σεβασμός στον Κοινοβουλευτισμό, στο Σύνταγμα, στην απλή λογική, είναι να τερματιστεί η τυφλή υπακοή προς τις υποδείξεις της τρόικας εξωτερικού κι εσωτερικού.
Σήμερα, οι αυθεντικά ευρωπαϊστές αρνούνται να υπακούουν δουλικά στους ανίκανους ψευδο-τεχνοκράτες που, στον βωμό στενών ολιγαρχικών συμφερόντων, καταστρέφουν την Ελλάδα, απαξιώνοντας παράλληλα την Ευρώπη.
Γιατί «ρεαλιστική ανυπακοή»;
Επειδή η ανυπακοή δεν αρκεί. Για να έχει δύναμη, πρέπει να συνδυάζεται με την κατάθεση ρεαλιστικών, υπεύθυνων προτάσεων.
Γιατί «μέρα»;
Επειδή οι πολίτες κουράστηκαν στην ατελείωτη νύχτα των Μνημονίων (που όλο «τελειώνουν» μονιμοποιούμενα…). Κι επειδή ΜέΡΑ25 και DiEM25 σημαίνουν το ίδιο πράγμα (ελληνικά και λατινικά), σηματοδοτώντας τον ευρωπαϊκό διεθνισμό του νέου μας κόμματος.
Βέβαια, είναι απόλυτα λογική η υστερία στη δημιουργία κόμματος από τον Γιάνη Βαρουφάκη.
Η παρουσία του κόμματος που ιδρύθηκε από τον Γιάνη Βαρουφάκη θα κόψει ψήφους τόσο από αριστερά όσο και από δεξιά, οπότε πρέπει να βρουν τρόπο να τον εξαφανίσουν.
Και νομίζουν πως θα τον εξαφανίσουν με χολερικά δημοσιεύματα ή λέγοντας πως ο Βαρουφάκης ευθύνεται για όλα τα δεινά της Ελλάδας από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους, ή πως έχει στοιχίσει στη χώρα 100 δισεκατομμύρια, 200 δισεκατομμύρια, 300 δισεκατομμύρια, και, γενικά, βάλτε όσα δισεκατομμύρια θέλετε.

Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Leonidas Tousias, χαμογελάει, στέκεται

Αν θέλουμε ένα άλλο είδος πολιτικής οφείλουμε να γίνουμε κι εμείς ένα άλλο είδος ψηφοφόρου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here