ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ – ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ ΠΕΛΛΑ 2019

Στα πλαίσια της πολυσχιδούς του δράσης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «εδεσσαϊκός ΚΟΣΜΟΣ» διοργάνωσε για πρώτη φορά στην καρδιά της Μακεδονίας, την πόλη της Έδεσσας, διαγωνισμό ομορφιάς με τον τίτλο «Καλλιστεία Πέλλα 2019», το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019.

Αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευση του για αλληλεγγύη, επιθυμώντας να συμβάλλει ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης, προβληματισμού και κινητοποίησης, ο «εδεσσαϊκός ΚΟΣΜΟΣ» έδωσε στο λαμπρό γεγονός κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο σύλλογο Καρκινοπαθών Έδεσσας και περιχώρων, υποστηρίζοντας την προσπάθεια δημιουργίας χώρου φιλοξενίας καρκινοπαθών και των συνοδών τους στην Θεσσαλονίκη.

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των διοργανωτών, γεμίζοντας ασφυκτικά τον πολυχώρο ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ από νωρίς το βράδυ.

Εκπροσωπώντας το Δ.Σ., η Γ.Γραμματέας κα Δέσποινα Οτουντζίδου κύρηξε την έναρξη της εκδήλωσης, αναφερόμενη κυρίως στο κοινωνικό προφίλ του συλλόγου, τονίζοντας δε πως αξίζει να στηρίζουμε δράσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα που συνδυάζονται με την διάθεση προσφοράς και μέσω αυτών να συμβάλουμε από κοινού στη διαμόρφωση ατόμων με μεγαλύτερη φαντασία, αξίες, ιδέες και όραμα, πάντα με γνώμονα τον σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Ακολούθως παρέδωσε την σκυτάλη στους παρουσιαστές των Καλλιστείων Μαίρη Πέτκου και Γιώργο Μουστάκα, οι οποίοι με την σειρά τους καλώς όρισαν τον κόσμο κι ευχήθηκαν χρόνια πολλά. Στο σημείο αυτό προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, οφείλουμε να αναφέρουμε πως η Μαίρη Πέτκου τελευταία στιγμή κλήθηκε να αντικαταστήσει την Ίννα Τσικοπούλου στην οποία είχε ανατεθεί αρχικά η παρουσίαση καθώς η δεύτερη λόγω ασθενείας δεν κατάφερε να παραστεί στην εκδήλωση.

Στη συνέχεια Μαίρη και Γιώργος , σύστησαν τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής, που αποτελούνταν από ανθρώπους καταξιωμένους στο είδος τους, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και Πανελλήνια. Ο Ιδιωτικός Ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ο Διαιτολόγος-Δαιτροφολόγος Γεώργιος Καραμπόλας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων NISSAN-ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. Κωστής Ξενάκης και οι κυρίες Ευαγγελία Γάντζιου(ιδιοκτήτρια του καταστήματος γυναικείων ενδυμάτων il vestito), Γιάννα Στεφανίδου (ιδιοκτήτρια του καταστήματος οπτικών ΧΙΩΤΗΣ) και Μαρία Γουλάκη (ιδιοκτήτρια του καταστήματος χειροποίητων δημιουργιών Lady Style), χαιρέτισαν την εκδήλωση εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες τους προς το Προεδρείο του Συλλόγου «εδεσσαϊκός ΚΟΣΜΟΣ» για την τιμητική πρόσκληση. Χαιρετισμό απήυθυνε και ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Τρύφων Σαμαράς ο οποίος εξέφρασε την χαρά του που επισκέφτηκε για άλλη μια φορά την όμορφη πόλη της Έδεσσας και που συμμετέχει στην φιλανθρωπική εκδήλωση.

Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, γεγονός που έγινε αφορμή στο να δυσκολέψει το έργο των μελών της Επιτροπής, καθώς όλες οι εν δυνάμει διαγωνιζόμενες ήταν αξιόλογες και πληρούσαν τις προϋποθέσεις διάκρισης και διεκδίκησης τίτλου ομορφιάς. Έτσι προηγήθηκε ένα στάδιο προέγκρισης ώστε τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής να καταλήξουν στην ομόφωνη απόφαση, να συμμετέχουν στο διαγωνιστικό πλαίσιο 8 φιναλίστ, διεκδικώντας τους τίτλους Μις Πέλλα, Μις Τουρισμός, Μις Young, Mις Face και τις αναπληρωματικές τους. Δυστυχώς λίγο πριν την έναρξη του διαγωνισμού, μία υποψήφια ενημέρωσε τους διοργανωτές, πως για προσωπικούς λόγους δε δύναται να παραστεί στην εκδήλωση, αποσύρωντας την υποψηφιότητα της, με αποτέλεσμα οι διαγωνιζόμενες φιναλίστ να είναι τελικά 7, οπότε για την ομαλή διεξαγωγή του διαγωνισμού, και πάλι με ομόφωνη απόφαση των μελών της Κριτικής Επιτροπής, δεν έγινε απονομή του τίτλου αναπληρωματική Μις Face.

Οι κοπέλες παρέλασαν με χάρη και δυναμισμό, κερδίζοντας τις εντυπώσεις  και αποσπώντας δίκαια το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων. Tην αισθητική επιμέλεια τους ανέλαβαν η make-up artist Κατερίνα Χατζή και η hair styling Μαρία Χρυσάφη.Έκαναν 2 εμφανίσεις με ρούχα που παραχωρήθηκαν από το κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων il vestito, γυαλιά ηλίου από την πλούσια συλλογή οπτικών ΧΙΩΤΗΣ και υποδήματα ευγενική χορηγία του καταστήματος ΤΟΜΑS shoes & co.

Αμέσως μετά την δεύτερη εμφάνιση των φιναλίστ και εν αναμονή των αποτελεσμάτων από την Κριτική Επιτροπή, οι παρουσιαστές εξέφρασαν εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες τους προς τους χορηγούς-φίλους επιχηρηματίες, που αγκάλιασαν με θέρμη αυτή την πρωτοβουλία και συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης, αρχής γενόμενης από το κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων ΕΠΙΛΟΓΕΣ, για την υπέροχη τουαλέττα και τα κοσμήματα που παραχώρησε στην παρουσιάστρια Μαίρη Πέτκου.

Ευχάριστη πινελιά στην βραδιά έδωσε η ερμηνευτική δεινότητα του τραγουδιστή Κώστα Πατσιά, μέλους της Λαϊκής Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης, που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση. Συγκινητική ήταν η παρουσία μελών αλλά και της Προέδρου του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας και περιχώρων κας Δανάης Τριγωνάκη, η οποία απήυθυνε χαιρετισμό, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η ομορφιά με τον χρόνο χάνεται, αλλά η ομορφιά της ψυχής ας είναι πάντα ζωντανή».Αμφότεροι έστεψαν τις νικήτριες, απονομή μεταξύ άλλων έκανε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αλέξανδρος Πασχάλης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «εδεσσαΪκός ΚΟΣΜΟΣ» Λεωνίδας Τούσιας ενώ την Μις Πέλλα 2019 έστεψε ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Τρύφων Σαμαράς.Τις κορδέλες των φιναλίστ επιμελήθηκε το κατάστημα Lady Style ενώ τους τίτλους ομορφιάς συνόδευαν ανθοδέσμες, αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής και πλούσια δώρα, ευγενική χορηγία επιχειρηματιών της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Συγκεκριμένα η Μις Πέλλα 2019, η 22χρονη Σκυδραία φοιτήτρια Βάνια Μπρατσβάροβα, εκτός από τον πολυπόθητο τίτλο κέρδισε ως έπαθλα ένα φόρεμα, ευγενική χορηγία του καταστήματος γυναικείων ειδών vestito, ένα χειροποίητο κόσμημα προσφορά του καταστήματος Lady Shop και διήμερη διαμονή στο Ξενοδοχείο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ, στον παραδοσιακό οικισμό Αγίου Αθανασίου. Η αναπληρωματική Μις Πέλλα 2019, η 33χρονη Νάνσυ Τσακώνη με σπουδές στο Μarketing και τόπο καταγωγής το Ριζάρι, κέρδισε 6μηνη κάρτα παροχής υπηρεσιών στο Γυμναστήριο FIT HABIT.

Η 17χρονη μαθήτρια από την Έδεσσα Θεοδώρα Γκουρί κέρδισε τον τίτλο Μις Τουρισμός  κι εκτός από μια διήμερη διαμονή στο Ξενοδοχείο ΜΕΤΟΧΙ ΙΝ στον παλαιό Άγιο Αθανάσιο, έλαβε κι ένα άρωμα προσφορά του καταστήματος HONDOS CENTER. Η δε αναπληρωματική Μις Τουρισμός, επίσης μαθήτρια από την Έδεσσα, 16χρονη Αγάπη Κανδηλάρη, κέρδισε γεύμα 4 ατόμων στον πολυχώρο ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ.

Μις Young στέφθηκε η 17χρονη Εδεσσαία μαθήτρια Μαγδαληνή Λάριου, η οποία πήρε ως έπαθλο ένα μπουφάν, προσφορά του καταστήματος αθλητικών ειδών MARINOS SPORT καθώς και 6μηνη συνδρομή στο Γυμναστήριο FIT HABIT, ενώ η αναπληρωματική Μις Young Ανίτα Πολατίδου, μαθήτρια μόλις 16 ετών από την Έδεσσα, κέρδισε πρόγραμμα διατροφής προσφορά του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου Γιώργου Καραμπόλα.

Τέλος, o τίτλοs Μις Face απονεμήθηκε στην 23χρονη Εδεσσαία Δημόσιο Υπάλληλο Άννα Σακίτα, συνοδευόμενος από ένα άρωμα , προσφορά του καταστήματος HONDOS CENTER και μία δερμάτινη τσάντα ώμου, προσφορά του καταστήματος Sofia’ s souvenir.

H βραδιά έκλεισε με πολλά χαμόγελα, με τις ανταλλαγές ευχών, τις θερμές αγκαλιές και χειραψίες μεταξύ εστεμμένων και μελών της Κριτικής Επιτροπής και φυσικά τα καθιερωμένα enstantane της φωτογράφησης. Το πάρτυ συνεχίστηκε στο φιλόξενο χώρο του καφέ-μπαρ DUOMO όπου διασκέδασαν όλοι παρέα μέχρι πρωίας!

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίηση τους από την επιτυχία του διαγωνισμού ομορφιάς τόσο ως προς την προσέλευση του κόσμου όσο και ως προς την επίτευξη του στόχου και υποσχέθηκαν την δρομολόγηση και υλοποίηση παρόμοιων δράσεων στο άμεσο μέλλον, όπου θα πρωταγωνιστούν η ψυχαγωγία σε συνδυασμό με την αλληλεγγύη.

Το Δ.Σ. επίσης ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν στην εκδήλωση και συγκεκριμένα τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής, τις διαγωνιζόμενες, τους παρουσιαστές Μαίρη Πέτκου και Γιώργο Μουστάκα, τις υπεύθυνες υποδοχής κ.κ. Λιάκα Ντέπη και Παπαδοπούλου Σοφία, την κα Οτουντζίδου Δέσποινα που επιμελήθηκε τα κείμενα, τον 3fon Photography & videography για την φωτογράφηση, τον δημοσιογράφο Ευστάθιο Παπαπαδόπουλο για την παραχώρηση φωτογραφικού υλικού και βίντεο που χρησιμοποιήθηκαν στο ρεπορταζ, τις κ.κ. Ζωή Κανδηλάρη και Νατάσα Κούτση και τους χορηγούς :
1) Καφέ μπαρ DUOMO
2) Ψητοπωλείο ΘΩΜΑΣ
3) Ζαχαροπλαστείο ΚΡΟΝΟΣ
4) Κατάστημα εσωρούχων ΘΕΟΔΩΡΟΥ
5) Ανθοπωλείο ΤΑΚΗΣ
6) Kρεοπωλείο ο ΠΕΤΡΟΣ
7) Εξοπλισμοί καταστημάτων ΠΟΖΑΡΛΗΣ
8) Σούπερ Μάρκετ ΜΙΣΙΡΙ
9) Εμπόριο ηλεκτρολογικού υλικού ΘΩΜΑΣ
10) Κατάστημα επίπλων ΓΚΙΟΥΣΜΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
11) Πιτσαρία LA PIAZZA
12) Ταχυδρομικές υπηρεσίες & Courier ACS
13) Κατάστημα οικιακών ειδών VICKO
14) Καφέ μπαρ RIVER
15) Ανθοπωλείο ΜΑΡΚΟΣ
16) Γεωργικά Φάρμακα ΜΑΪΝΟΣ
17) Oίνος ΓΑΛΑΝΟΣ
18) Τυπογραφείο ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ
19) Τυπογραφείο ΒΑΓΟΥΡΔΗ
20) Εφημερίδα ΕΔΕΣΣΑΪΚΗ