Κρίσιμες χαρακτηρίζονται οι επόμενες οι μέρες για το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα, καθώς τόσο λοιμωξιολόγοι όσο και κυβέρνηση αναμένουν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από το ολικό lockdown που έχει επιβληθεί για την ανάσχεση της πανδημίας.

Με αγωνία αναμένουμε τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα της Παρασκευής (20/11).


Την Πέμπτη, «έσπασε» ξανά το ρεκόρ των διασωληνωμένων, οι οποίοι ανέρχονται σε 499, με τους υγειονομικούς να δίνουν «μάχη» στα νοσοκομεία της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι τα κρούσματα έσπασαν το φράγμα των 3.000, καθώς εντοπίστηκαν 3.227 νέα, με τους λοιμωξιολόγους να τονίζουν ότι τα κρούσματα και οι νεκροί δεν θα πέσουν τις επόμενες μέρες.
Ο Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε την Πέμπτη νέα μέτρα προκειμένου να «περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα».
Από τις 06:00 σήμερα το πρωί, έκλεισε το συνοριακό σημείο ελέγχου της Κρυσταλλοπηγής, ενώ, στον αντίποδα, ανοιχτές παραμένουν οι πύλες εισόδου της Κακκαβιάς, των Ευζώνων και του Προμαχώνα. Στη Νυμφαία επιτρέπεται μόνο η διέλευση σε φορτηγά αυτοκίνητα.
Όσοι εισέρχονται στη χώρα, εκτός από την υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ (PCR) 72 ωρών, θα υποβάλλονται και σε rapid test από κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε όσους εξεταστούν αρνητικοί.
Παράλληλα, αναμένεται εντατικοποίηση των ελέγχων και ενισχύονται οι δυνάμεις των ελεγκτικών σωμάτων στη Βόρεια Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here