Ένα τουλάχιστον τετραήμερο με θερμοκρασίες οι οποίες θα αγγίξουν τους 40 βαθμούς Κελσίου είναι προ των πυλών, μετά την ολιγοήμερη ανάσα των τελευταίων ημερών με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.
Το θερμόμετρο από σήμερα παίρνει την ανιούσα έτσι ώστε την Παρασκευή σε ορισμένες περιοχές να σκαρφαλώσει στους 40 βαθμούς Κελσίου και να παραμείνει εκεί τουλάχιστον μέχρι και τη Δευτέρα.

Νέος καύσωνας προ των πυλών

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η θερμοκρασία σήμερα, Τετάρτη, θα αυξηθεί κατά περίπου δύο βαθμούς Κελσίου ενώ ενισχυμένοι βοριάδες θα πνέουν στο Αιγαίο.
Από σήμερα, Πέμπτη,  αναμένεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για έναν «νέο μίνι καύσωνα». Η εν λόγω άνοδος θα συνεχιστεί και την Παρασκευή με την ΕΜΥ να προβλέπει στα ηπειρωτικά 38 με 40 βαθμούς Κελσίου ενώ το Σάββατο θα παραμείνει αμετάβλητη.
Λίγο πιο δροσερό θα είναι το σκηνικό του καιρού την Κυριακή κυρίως στα ανατολικά της χώρας ενώ η θερμοκρασία στην υπόλοιπη Ελλάδα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Στα ίδια υψηλά επίπεδα των 40 βαθμών Κελσίου θα διατηρηθεί και τη Δευτέρα κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Ο καιρός την Παρασκευή ώρα 12.00

Ο καιρός την Παρασκευή ώρα 15.00

Ο καιρός το Σάββατο ώρα 12.00

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here