Τη Δευτέρα θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση και αναλόγως με τα επιδημιολογικά δεδομένα θα ανοίξουν ή θα συνεχίσουν να παραμένουν κλειστά τα εξωτερικά ιατρεία


Μετά τα σχολεία και τα εξωτερικά ιατρεία των δύο νοσοκομείων του νομού Πέλλας (Έδεσσα, Γιαννιτσά) ανέστειλαν την Πέμπτη τη λειτουργία τους προκειμένου να περιοριστεί ο συνωστισμός και ο κίνδυνος διασποράς του ιού. Οι διοικήσεις των δύο νοσοκομείων σε συνεννόηση με την 3η ΥΠΕ πήραν τη συγκεκριμένη απόφαση λαμβάνοντας υπόψιν και το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο που παρουσιάζει η περιοχή με αφορμή τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στο εργοστάσιο κονσερβοποιίας στα Γιαννιτσά.
Την προσεχή Δευτέρα, όπως ανέφερε η 3η ΥΠΕ στο ethnos.gr, θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση και αναλόγως με τα επιδημιολογικά δεδομένα θα ανοίξουν ή θα συνεχίσουν να παραμένουν κλειστά τα εξωτερικά ιατρεία. Μέχρι τότε αυτά θα εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά. 
Στο μεταξύ, σε ισχύ τέθηκε από σήμερα και η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων στην Π.Ε. Πέλλας, λόγω του μεγάλου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή, όπως αποφάσισαν τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας. Τα σχολεία θα είναι κλειστά σήμερα Πέμπτη 17/9/2020 και Παρασκευή 18/9/2020.
Το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν, συνολικά, στην Πέλλα 11 κρούσματα, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστές συρροές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here