Η τελετή εγκαινίων της περιοδικής έκθεσης με τίτλο «Καζαντζάκης και Βυζάντιο: η αναζήτηση του θείου» τα είχε όλα. Μουσική, σημαντικά ιστορικά εκθέματα, ανέκδοτα τεκμήρια της ζωής και της δράσης του Νίκου Καζαντζάκη, μέσα από την εμφάνιση άγνωστων πτυχών του πολύπλευρου έργου του.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στη σκηνή και εσωτερικός χώρος

Στην εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσιάστηκαν μουσικά αποσπάσματα από το έργο «Ο Ακάθιστος Ύμνος» του Ρωμανού του Μελωδού, σε ενορχήστρωση Χρήστου Λεοντή. Συμμετείχαν η Ορχήστρα Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης υπό τη Διεύθυνση του Δημήτρη Δημόπουλου και Μέλη Χορωδιακών σχημάτων του Α. Π.Θ., με την Εριφύλη Δαμιανού να έχει τη σχετική προετοιμασία. Σολίστ: Ελισσώ Ντάβλη (μέτζο σοπράνο) και Απόστολος Σωτηρούδης (βαρύτονος).

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα στη σκηνή

Η συνεργασία του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη και του Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης δίνει την ευκαιρία στο κοινό να επισκεφθεί την έκθεση που θα βρίσκεται στους χώρους του Βυζαντινού Μουσείου Θεσσαλονίκης μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Στην πολύ ενδιαφέρουσα και όμορφη εκδήλωση είχα την ευκαιρία να έχω μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού Περιφέρειας Κρήτης κ. Κώστα Φασουλάκη.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα

Συγχαρητήρια στην Διεύθυνση των Μουσείων και στην Περιφέρεια Κρήτης για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της έκθεσης στη Θεσσαλονίκη, την κατεξοχή «βυζαντινή» πόλη της Ελλάδας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here