Πανσέληνος Αυγούστου: Το μεγαλύτερο φεγγάρι του χρόνου


Σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου πέφτει για το 2020 το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές φεγγάρι του έτους. Το Φεγγάρι του Οξύρυγχου ή αλλιώς η Aυγουστιάτική Πανσέληνος θα είναι μια για το 2020 καθώς η επόμενη πέφτει στις 2 Σεπτεμβρίου.

Το όνομα «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου» και «Φεγγάρι της Μουρούνας» αυτό το έλαβε από τους ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής, καθώς τότε ψάρευαν το συγκεκριμένο ψάρι. Στην αρχαιότητα ο χρόνος δεν χωριζόταν σε μήνες, αλλά με βάση τις Πανσελήνους.

Τη νύχτα της Δευτέρας 3 Αυγούστου 2020, με το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου, 77 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα θα υποδεχθούν το κοινό, με εκδηλώσεις σε 37 από αυτά ενώ ακόμη 40 θα παραμείνουν ανοιχτά για το κοινό. Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά τη νύχτα της 3ης Αυγούστου.

Το Αυγουστιάτικο φεγγάρι, ρομαντικό και ποιητικό όπως πάντα, είναι αυτήν τη φορά στις 3 του μήνα και πραγματοποιείται στο ζώδιο του Υδροχόου. Όταν η Πανσέληνος είναι στον Υδροχόο το συνηθέστερο είναι να αντιμετωπίζουμε κάποιες δυσκολίες να έρθουμε σε αρμονία με τον συναισθηματικό μας κόσμο.

Η ανάγκη μας για συναισθηματική ελευθερία είναι έντονη, ενώ η Σελήνη φέρνει στην επιφάνεια έντονα αρνητικά συναισθήματα, όπως φοβίες, θυμό και ζήλια. Είναι πολύ πιο εύκολο να κατανοήσουμε τα συναισθήματά μας και να τα θέσουμε υπό έλεγχο όταν περιβαλλόμαστε από κόσμο, βρισκόμαστε μεταξύ φίλων, συγγενών ή συνεργατών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here