Την αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Έδεσσας, επέλεξε ο επικεφαλής της παράταξης »ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ», που ετοιμάζεται να διεκδικήσει το Δήμο, προκειμένου να παρουσιάσει το βασικό πλαίσιο αρχών και θέσεων, μέσω των οποίων θα ήθελε να κινηθεί μελλοντικά ως διοίκηση.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Ο Γιάννης Τσεπκεντζής, που θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος, στην ομιλία του ανέφερε ότι υπάρχουν πολλές διαπιστώσεις, που προβάλλουν αρνητικά στην σημερινή διαχείριση του Δήμου από την υφιστάμενη Δημοτική Αρχή, που οδήγησαν τον ίδιο και τους συνεργάτες του στην απόφαση ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα σε όλο το Δήμο, με την δική τους συμμετοχή, αλλά και όλων των πολιτών που θα στηρίξουν αυτή την παράταξη.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα κάθονται και κουστούμι

«Οι Δήμοι στον 21ο αιώνα, δεν μπορούν να κυβερνώνται με βάση,
παρωχημένα πρότυπα διοίκησης, τα οποία ιδιαίτερα στον Δήμο Έδεσσας – Βεγορίτιδας, έχουν κοστίσει πολλαπλώς σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τσεπκεντζής.
Στη συνέχεια έγινε μια πρώτη αναφορά στο λειτουργικό πλαίσιο, μέσω του οποίου σκοπεύει να κινηθεί η συγκεκριμένη παράταξη και αφορά επιγραμματικά τις αρχές και θέσεις, όπως παρακάτω:
ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ
ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 14 άτομα, περιλαμβάνεται ο Baggelis Thomas, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Αμέσως μετά, πήραν το λόγο οι συνεργάτες του υποψήφιου Δημάρχου, που ο καθένας τοποθετήθηκε στον τομέα δουλειάς του και στις ανάγκες που υπάρχουν για να αλλάξουν κάποια πράγματα μέσα στην τοπική κοινωνία.
Σε ότι αφορά τις προγραμματικές κατευθύνσεις, αυτές επικεντρωνονται στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, στο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ, στον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, στον ΤΟΥΡΙΣΜΟ, στην ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, στην ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ και στην ΠΑΙΔΕΙΑ- ΝΕΟΛΑΙΑ- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ.
«Βάζουμε τον πήχη ψηλά, βάζουμε τα δυνατά μας για το αύριο του τόπου μας. Φτιάχνουμε ένα ψηφοδέλτιο προσφοράς για το Δήμο. Οραματιζόμαστε μια σύγχρονη αυτοδιοικητική παράταξη η οποία οφείλει να ενώνει τους δημότες, αντί να τους διαχωρίζει..
Είμαστε μια συλλογική προσπάθεια σύνθεσης αντιλήψεων και θέσεων, με ανιδιοτέλεια…
Καλούμε όλους τους δημότες να έρθουν μαζί μας…
Μαζί θα δώσουμε αυτή τη μάχη, για όλες και για όλους και θα είμαστε οι τελικοί νικητές» είπε κλείνοντας ο κ.Τσεπκεντζης.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κουστούμι

Ακολούθησε συνέντευξη τύπου.
Απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση, ο ίδιος χαρακτήρισε άριστη την Δημοτική θητεία του κ.Σόντρα, στην οποία ήταν και σύμβουλος του, και τόνισε πως και ο ίδιος έκανε το καλύτερο δυνατό στην διάρκεια αυτής της θητείας.
Αμέσως μετά ανέφερε ότι σύντομα ξεκινά ο διάλογος με τους πολίτες, με περιοδείες στα χωριά, ενώ μέχρι και το Μάρτιο θα υπάρχουν τομείς όπου κάθε μήνα θα αφιερώνονται στην διαδικασία παραγωγής του προγράμματος, το οποίο θα παρουσιαστεί στη συνέχεια.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται, εσωτερικός χώρος και κοντινό πλάνο

Στην εκδήλωση παρόντες ήταν μέλη της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Γραμματέα Πέτρο Γαγκλιο, τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Δημητριάδης, που είχε εκλεγεί με την στήριξη του Συριζα και δεν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος το 2019.
Επίσης παρόντες και ο κόσμος που ήρθε να παρακολουθήσει την πρώτη εκδήλωση, φεύγοντας με πολύ καλές εντυπώσεις.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 14 άτομα, εσωτερικός χώρος

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται και εσωτερικός χώρος

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα

 

Επιμέλεια Ρεπορτάζ : Σιμος Σλατινης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here