Εβδομάδα Erasmus

Την εβδομάδα από 09 έως και 16 Μάρτη το σχολείο μας υποδέχτηκε στο πλαίσιο της διαπίστευσης ομάδα 35 μαθητών/τριων από την Πολωνία, την Ισπανία και την Ιταλία με τους συνοδούς καθηγητές τους. Η ομάδα Erasmus αποτελούμενη από 70 μαθητές (35 Έλληνες και 35 προσκεκλημένους) έλαβε μέρος σε εργαστήρια που οργανώθηκαν για το θέμα του αποτυπώματος του άνθρακα , των φυσικών καταστροφών και της Παγκόσμιας Ημέρας του Νερού.

Οι επισκέπτες γνώρισαν την πόλη μας ανακαλύπτοντας την με βιωματικό τρόπο μέσα από παιχνίδι γρίφων. Επισκέφτηκαν το ΚΠΕ Έδεσσας, το ΕΚ Έδεσσας, το Δήμο Έδεσσας, τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Πέλλας , τα Λουτρά του Πόζαρ και περιηγήθηκαν στο αρχαιολογικό Μουσείο και το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης . Στο σχολείο μας παραβρέθηκε την ίδια εβδομάδα ειδική προσκεκλημένη που οργάνωσε εργαστήρια με τη μέθοδο Συνδυασμένης Εκμάθησης Επιστημονικού Αντικειμένου και Ξένης Γλώσσας (μέθοδος CLIL) για τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου μας. Επιπλέον ι καθηγητές από την Ισπανία και την Ουγγαρία παρακολουθήσαν μαθήματα σε τάξεις εκπαιδευτικών μας στο πλαίσιο της παρακολούθησης εργασίας (job shadowing) .

Η εβδομάδα φιλοξενίας ολοκληρώθηκε πανηγυρικά με την καθιερωμένη αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στο χώρο του σχολείου με την παρουσία του κ Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Ευάγγελου Τρυψιάνη, του Προέδρου της σχολικής επιτροπής, κ. Ηλία Τόση και της Αντιδημάρχου Καθαριότητας, κα Δήμητρας Καραμάνη που απένειμαν τις βεβαιώσεις στους καθηγητές των εταιρικών σχολείων. Οι καλεσμένοι, Έλληνες και επισκέπτες, παρακολούθησαν μια σύντομή εισήγηση από τους μαθητές για τα πεπραγμένα των ημερών που προηγήθηκαν , είδαν βίντεο που επιμελήθηκαν τα παιδιά και απόλαυσαν τα τοπικά εδέσματα που οι γονείς των παιδιών ετοίμασαν για τη βραδιά αυτή . Ευχαριστούμε θερμά για την αμέριστη υποστήριξη τους για τις δράσεις όλης της εβδομάδας :

Τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Πέλλας κ Τζαμτζή Ιορδάνη

Το Δήμαρχο Έδεσσας , κ Τσεπκεντζή Ιωάννη

Τον Δήμαρχο Αριδαίας , κ Παρούτογλου Νικόλαο

Τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας, κ Τρυψιάνη Ευάγγελο

Τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, κ. Τόση Ηλία

Την Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Πρασίνου και Επιχειρηματικότητας, κα Καραμάνη Δήμητρα

Την Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Αριδαίας , κα Ολλανδέζου Όλγα

τον κ Παρούτογλου Φίλιππο,

την Αρχαιολόγο στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας, κα Γκέλου Λιάνα,

τον Προϊστάμενο Διοίκησης Οικονομικών στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, κ Κεχαΐδη Γεώργιο,

τον Διευθυντή Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Πληροφορικής και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, κ Μεταξά Δημήτρη,

το Κ.Π.Ε./Κ.Ε.ΠΕ.Α. ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ,

την Εφημερίδα Εδεσσαϊκή και την κ Βαγουρδή Μαρία

τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης Εδεσσαϊκός κόσμος , Pella news,

Karatzova news

το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓεΛ Έδεσσας,

το Σύλλογο Εκπαιδευτικών του 1ου Έδεσσας,

τους μαθητές και τις μαθήτριες που με το ήθος και τη δημιουργικότητα τους πρόβαλλαν για ακόμη μια φορά τη μοναδική οικογένεια του 1ου ΓΕΛ Έδεσσας.

Τα παρακάτω λόγια ανήκουν στους ίδιους:

«Ως οικοδεσπότες χαρήκαμε πολύ βλέποντας τους φιλοξενούμενούς μας να απολαμβάνουν την περιοχή μας. Είμαστε ευγνώμονες που μας δίνονται τέτοιου είδους ευκαιρίες μέσω της συμμετοχής μας στο πρόγραμμα του Erasmus γιατί αποκτάμε υπέροχες εμπειρίες που θα μας σημαδέψουν για πάντα και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ομάδας Erasmus του 1ου ΓΕΛ Έδεσσας .