Οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι ιδιαίτερες για όλους μας. Ψάχνουμε την χαρά και την θαλπωρή. Μοιράζουμε τα δώρα μας ως ένδειξη αγάπης ΚΑΙ Ταυτόχρονα μοιραζόμαστε και συναισθήματα προς ανθρώπινες ψυχές. Τα ηλικιωμένα πρόσωπα το έχουν περισσότερο ανάγκη γιατί πλήττονται από το αίσθημα της μοναξιάς.

Συμβολικά το ΚΑΠΗ Έδεσσας πραγματοποίησε επίσκεψη την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στο Γηροκομείο «Ευάγγελος & Αμαλία Δίζα» αγκαλιάζοντας την πρόταση της Κοινωνικής Λειτουργού για ομαδική δράση εθελοντισμού προς τους τροφίμους. Τα μέλη του ΚΑΠΗ Έδεσσας έχουν αποδείξει εξάλλου και στο παρελθόν την αγάπη τους στους γεροντότερους και φροντίζουν να την εκφράζουν με ευγενικές χειρονομίες χαρίζοντας χρηστικά δώρα.

Το προσωπικό και οι τρόφιμοι του Γηροκομείου υποδέχτηκαν με χαρά τα μέλη του ΚΑΠΗ και την ευχαρίστησαν τον κόσμο, καθώς και η Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρα Μαρία που με τη σειρά της ευχαρίστησε για τη συλλογική δωρεά και επίσημανε πως η Δομή έχει ανάγκη εθελοντικής στήριξης.

Όλοι μαζί κεράστηκαν και τραγούδησαν την «Αννούλα του Χιονιά» και αμφότεροι αισθάνθηκαν χαρούμενοι με το αίσθημα της μοναξιάς να αλαργεύει. Οι γέροντες έχουν ανάγκη από παρέα και συντροφικότητα ιδιαίτερα τις γιορτινές μέρες, εκφράζοντας την επιθυμία τους να μην τους ξεχνούν.

Ο Πρόεδρος του ΚΑΠΗ κ. Δημήτριος Γιώγας, επιβράβευσε τα μέλη του ΚΑΠΗ που πλαισίωσαν αυτή την κοινωνική προσφορά και από την πλευρά του τόνισε πως θα βρίσκεται στο πλευρό των ηλικιωμένων της Τρίτης Ηλικίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here