ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ» ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ

Είναι παρατηρημένο ότι με κάθε ένταξη έργου του Δήμου Έδεσσας, σε εθνικό ή ευρωπαϊκό πρόγραμμα, γίνονται δηλώσεις των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, με τις οποίες υπονοείται ή σε κάποιες περιπτώσεις λέγεται ευθέως ότι σε αυτούς οφείλεται η επιτυχία της χρηματοδότησης του έργου και όχι στη δουλειά που έχει κάνει ο Δήμος Έδεσσας. Κάποια στιγμή έφτασε Βουλευτής να ανακοινώνει ότι ο φάκελος με τις μελέτες κατατέθηκε από το γραφείο του και όχι από την αρμόδια τεχνική υπηρεσία του δήμου, κάτι που πρακτικά είναι αδύνατο!

Πρόσφατο παράδειγμα η ένταξη του Κλειστού Γυμναστηρίου της Άρνισσας, για το οποίο ο Δήμος Έδεσσας εξασφάλισε 520.000€, μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» και… την πατρότητα του έργου διεκδικούν και οι δύο κυβερνητικοί Βουλευτές μας. Το κλειστό της Άρνισσας θα καλύψει τις ανάγκες του συνόλου της Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας, κάτι που υποστηρίξαμε σθεναρά από την πρώτη στιγμή, αν και υπήρχαν αντίθετες απόψεις…
Πιστεύω ακράδαντα ότι ο διαγκωνισμός των Βουλευτών να καρπωθούν τα αποτελέσματα της προσπάθειας που κάνει ο Δήμος Έδεσσας, μας γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω στη λογική του «κατόπιν ενεργειών μου». Το σίγουρο είναι ότι οι πολίτες δεν αντιλαμβάνονται με θετικό τρόπο αυτές τις πρακτικές και γνωρίζουν ότι για την ένταξη ενός έργου δεν είναι αρκετή μία φωτογραφία με τον Υπουργό ή τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου. Απαιτείται οργανωμένος φάκελος, μελέτες και τεχνική υποστήριξη της διαδικασίας αξιολόγησης.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ακηδεμόνευτη και δεν χρειάζεται αυτόκλητους σωτήρες, που με ανακοινώσεις αναλόγου περιεχομένου προσβάλλουν τον θεσμό και όσους τον υπηρετούν.
Επειδή το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις ζήτησα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου οι δημοτικές παρατάξεις να τοποθετηθούν επί της συγκεκριμένης πρακτικής και τακτικής.
Σε κάθε περίπτωση η «πατρότητα» των έργων ανήκει στον Δήμο Έδεσσας, που με οργανωμένο σχέδιο και επεξεργασμένες προτάσεις διαμορφώνει καλύτερες συνθήκες ζωής και ένα καλύτερο αύριο για όλους τους δημότες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here