Τη Δημοτική Ενότητα Κύρρου Δήμου Πέλλας, επισκέφθηκε σήμερα, Κυριακή 14 Μαρτίου 2021, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης, οπού συζήτησε με τους παραγωγούς για τις επιπτώσεις που άρχισαν να εμφανίζονται στις δενδροκαλλιέργειες, ως αποτέλεσμα των χαμηλών θερμοκρασιών που εκδηλώθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Όπως ενημερώθηκε ο Βουλευτής, οι πρώτες εκτιμήσεις των παραγωγών ότι τα δένδρα επηρεάστηκαν απο τις χαμηλές θερμοκρασίες επιβεβαιώνονται καθώς ο καρπός μετά το σχηματισμό δεν μπορεί να συγκρατηθεί στο δέντρο.

Σε επικοινωνία του με το γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανού, με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Στρατάκο, ο Βουλευτής ενημέρωσε για την κατάσταση και ζήτησε άμεσα να κινητοποιηθούν οι διαδικασίες για τις ζημιές που δεν καλύπτονται απο τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Συγκεκριμένα ζήτησε τα κλιμάκια να προχωρήσουν άμεσα στις εκτιμήσεις του μεγέθους της ζημιάς, ώστε αυτές να ενταχθούν στο νέο σχεδιασμό του Υπουργείου για αποζημίωση μέσα απο την ενεργοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων εκτός ΕΛΓΑ, όπως συνέβη και με τις ζημιές που προκάλεσε ο «Ιανός».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here