«Κλειδώνει» το άνοιγμα των καταστημάτων – Τι θα γίνει με τα εμπορικά

Άνοιγμα καταστημάτων: Τις τελευταίες πινελιές στο σχέδιο ανοίγματος του λιανεμπορίου τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου βάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, με τις συσκέψεις να είναι συνεχείς.


Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης δήλωσε ότι τις τελευταίες ώρες σχηματοποιούνται τα μέτρα βάσει των οποίων θα επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα, με το συγκεκριμένο πλαίσιο να τίθενται υπόψη της επιτροπής των ειδικών, οι οποίοι θα συνεδριάσουν αύριο Παρασκευή (15/01).
To σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει για τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και αργυροχρυσοχοΐας να λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click in shop (παραλαβή εντός) καταστημάτων.
Ο πελάτης θα προσέρχεται στο κατάστημα κατόπιν ραντεβού, αφού προηγουμένως έχει ενημερωθεί για τηλεφωνικά ή με γραπτό μήνυμα για την ημέρα και την ώρα προσέλευσης. Παράλληλα στην είσοδο του καταστήματος θα αναρτάται η λίστα με τα ημερήσια ραντεβού. Όλα τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click away, όπως ίσχυε έως 2 Ιανουαρίου. Αναφορικά με τα εμπορικά κέντρα θα δίνεται η δυνατότητα για αγορές εντός των καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης και αργυροχρυσοχοΐας και η παραλαβή για όλους τους υπόλοιπους κωδικούς.
O αριθμός των πελατών εντός του καταστήματος θα καθορίζεται από τα τετραγωνικά μέτρα, ενώ δεν έχει διευκρινισθεί έως τώρα εάν θα υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος και αν ναι, πόσος θα είναι αυτός, για την παραμονή των καταναλωτών στο κατάστημα. Αναφορικά με τον αριθμό των ατόμων που θα επιτρέπεται να είναι μέσα στο κατάστημα μελετώνται τα εξής:
  • Σε καταστήματα έως 20 τετραγωνικά μέτρα επιτρέπονται 4 άτομα συνολικά, δηλαδή εργαζόμενοι και πελάτες.
  • Σε καταστήματα από 20 έως 100 τετραγωνικά μέτρα επιτρέπονται 4 άτομα, συν 1 άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα για την επιφάνεια από 20 έως 100 τετραγωνικά μέτρα.
  • Σε καταστήματα άνω των 100 τετραγωνικών μέτρων επιτρέπονται 12 άτομα, συν 1 άτομο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα για την επιφάνεια άνω των 100 μέτρων.
Με το μοντέλο click in shop ο καταναλωτής θα μπορεί να πληρώνει στο ταμείο με μετρητά, ενώ με το click away, εάν δεν έχει πραγματοποιήσει ηλεκτρονικά την πληρωμή, θα πρέπει να πληρώσει αποκλειστικά εκτός του καταστήματος μέσω ασύρματου POS.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here