ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Β’ φάση άρσης των περιορισμών στην αθλητική δραστηριότητα

Θερμή παρότρυνση προς τους-τις αθλητές-τριες κ προπονητές-τριες των αθλητικών εγκαταστάσεων να διαβάσουν τα παρακάτω λινκ και υπενθυμίζουμε την ατομική ευθύνη.
Σ αυτήν τη φάση, βάση των οδηγιών του Υφυπουργείου Αθλητισμού επιτρέπεται η προσέλευση σε οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις σε άτομα άνω των 13 ετών:
1. Αθλητές/τριες των αθλητικών σωματείων
2. Υποψήφιους/ες των πανελλαδικών εξετάσεων που εξετάζονται σε αγωνίσματα για την εισαγωγή τους σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΤΕΦΑΑ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ κ.α.)
Κατά την χρήση των παραπάνω αθλητικών εγκαταστάσεων τα αθλητικά σωματεία είναι υπεύθυνα για την τήρηση των παρακάτω οδηγιών ασφαλούς άθλησης:
1. Οι σχετικές οδηγίες ασφαλούς άσκησης στις αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν αναρτηθεί στο ειδικό πεδίο ενημέρωσης, με τίτλο: «Αθλητισμός & COVID19» https://gga.gov.gr/images/odigies_asfalous_askisis.pdf
2. Τα ειδικά πρωτόκολλα για κάθε άθλημα βρίσκονται στον παρακάτω σύνδεσμο
Προ-αγωνιστικός Ιατρικός Έλεγχος
Για να εισέρχεται αθλητής στους αγωνιστικούς χώρους, θα πρέπει να προσκομίζει σχετική ιατρική βεβαίωση ότι είναι κλινικά υγιής, με υπογραφή και σφραγίδα ιατρού. Εάν κάποιος έχει νοσήσει από Covid-19 και επιθυμεί να αθληθεί εντατικά, η ιατρική εξέταση θα πρέπει να γίνεται ειδικά από καρδιολόγο, καθώς ο ιός μπορεί να προκαλέσει καρδιακές βλάβες.
Η βεβαίωση βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο https://gga.gov.gr/images/%CE%99%CE%91%CE%A4%CE%A1%CE%99%CE%9A%CE%97_%CE%92%CE%95%CE%92%CE%91%CE%99%CE%A9%CE%A3%CE%97_v3.pdf
Επίσης, διατίθεται και το έντυπο ιατρικού ιστορικού https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports
Μέγιστος Αριθμός Αθλουμένων
1. Στάδια στίβου 80 άτομα εντός του σταδίου
2. Ανοικτά γήπεδα μπάσκετ/βόλεϊ/χάντμπολ
20 άτομα (εντός του γηπέδου και του περιβάλλοντος χώρου)
3. Λοιπές ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις
α. Για επιφάνεια έως 600 τμ, 1 άτομο ανά 25τμ
β. Για επιφάνειες άνω των 600 τμ, 1 άτομο ανά 25 τμ για τα πρώτα 600 τμ, 1 άτομο ανά 50 τμ για τα επιπλέον τμ
4. Κλειστά γήπεδα και γυμναστήρια 1 άτομο ανά 30 τμ εντός του γηπέδου και περιβάλλοντος χώρου (π.χ. σε ένα κλειστό γυμναστήριο 650τμ το μέγιστο θα είναι 22 άτομα)
Αναλυτικός πίνακας αναλογίας χώρων/αθλητών στον παρακάτω σύνδεσμο https://gga.gov.gr/images/parartima3.jpg
****Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις και τα όργανα γυμναστικής που βρίσκονται στους χώρους αυτούς, σύμφωνα με τις οδηγίες του αρμόδιου Υπουργείου συνεχίζουν να μην είναι διαθέσιμα προς χρήση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!