Τα τελευταία 2 χρόνια παρατηρούμε μία αυξημένη προσέλευση προγραμματισμένων χειρουργικών περιστατικών από την περιοχή των Γιαννιτσών προς το Νοσοκομείο Έδεσσας. Οι περισσότεροι ασθενείς αναφέρουν ως αιτία αυτής της επιλογής την έλλειχη εμπιστοσύνης προς το Χειρουργικό τμήμα του Νοσοκομείου Γιαννιτσών και την αδιαφορία που έδειχνε το Ιατρικό προσωπικό του συγκεκριμένου τμήματος απέναντι στο πρόβλημα υγείας τους.
Υπεύθυνοι αυτής της ιδιόμορφης και δυσλειτουργικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο Χειρουργικό τμήμα είναι οι επιστημονικά υπεύθυνοι αυτού του τμήματος. Κι ενώ αυτό το πρόβλημα είναι γνωστό στις Διοικήσεις των 2 Νοσοκομείων και εκ μέρους των ασθενών μέσω περιστατικών αλλά και εκ μέρους του Ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Έδεσσας, με αναφορές προς τις Διοικήσεις των 2 Νοσοκομείων, δεν έλαβαν σοβαρά υπ’ όψιν τους τα παράπονα των ασθενών και των Ιατρών, αδιαφόρησαν για το πρόβλημα και άφησαν την κατάσταση να διαιωνίζεται σε βάρος των ασθενών της περιοχής των Γιαννιτσών.
Τις τελευταίες 3 εβδομάδες η κατάσταση αυτή εκτροχιάστηκε, υποχρεώνοντας πλέον όχι μόνο ασθενείς με προγραμματισμένο χειρουργείο να προσέρχονται στην Έδεσσα, αλλά και επείγοντα περιστατικά και μάλιστα μερικά επείγοντα περιστατικά προσέρχονται στο Νοσοκομείο μας χωρίς προηγουμένως να εκτιμηθούν από τον εφημερεύοντα Χειρουργό του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια του ασθενούς. Ένα μόνο παράδειγμα για να γίνει κατανοητό στους πολίτες η σοβαρότητα της κατάστασης : Νοσηλευόταν επί 2 ημέρες ασθενής με οξεία κοιλία και περιτονίτιδα στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, δεν τον χειρούργησαν και υποχρέωσαν τον ασθενή βραδινές ώρες να μεταβεί σε κάποιο Νοσοκομείο ή της Θεσσαλονίκης ή της Έδεσσας, όπου ο ασθενής προσήλθε και χειρουργήθηκε επειγόντως μέσα στη νύχτα.
Ενημερώθηκαν και πάλι οι Διοικήσεις των 2 Νοσοκομείων για την τραγική κατάσταση στο Χειρουργικό τμήμα του Νοσοκομείου Γιαννιτσών η οποία πλέον τείνει να γίνει επικίνδυνη για τη ζωή των ασθενών και πάλι η απάντηση τους ήταν απογοητευτική – ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ !!!
Δηλαδή ενώ γνωρίζουν οι διοικήσεις ότι οι επιστημονικά υπεύθυνοι του Χειρουργικού τμήματος είναι οι υπαίτιοι γι αυτή την κατάσταση, ομολογούν την αδυναμία τους να επέμβουν ως οφείλουν διότι το καθήκον τους είναι να φροντίζουν για την ασφαλή και ποιοτική περίθαλψη υγείας των πολιτών. Το αποτέλεσμα αυτής της αδράνειας εκ μέρους των Διοικήσεων είναι επιμελητές Χειρουργοί και όποιοι θέλουν να προσφέρουν έργο στους πολίτες να παραιτούνται από το τμήμα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην προσέρχονται και ειδικευόμενοι στη Χειρουργική κλινική, ένας φαύλος κύκλος, με χαμένους στο τέλος τους πολίτες.