Βιβλιοπαρουσίαση

«Ο δρόμος της επιστροφής είναι απόκρημνος»

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος» παρουσιάζει την ποιητική συλλογή της Κούλας Αδαλόγλου «Ο δρόμος της επιστροφής είναι απόκρημνος» εκδ.Μελάνι 2022, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 στις 7.00 το απόγευμα, στο Παρθεναγωγείο (Βαρόσι, Έδεσσα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Θοδωρής Σαρηγκιόλης, ποιητής

Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης, φιλόλογος, συγγραφέας.

Απαγγέλουν: Τζένη Καραβίτη, θεατροπαιδαγωγός, Μαρία Κρεμμύδα, φιλόλογος, ηθοποιός, Μάγδα Μπεκρή, ηθοποιός, φιλόλογος και η ίδια η ποιήτρια.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά με την συνδρομή των: Παναγιώτη και Δημήτρη Κελέκης (φλάουτο), από το Νέο Ωδείο Έδεσσας.

Η Κούλα Αδαλόγλου γεννήθηκε στη Βέροια. Σπούδασε Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Πήρε Mεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και Διδακτορικό Δίπλωμα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η μελέτη της ‘’Η γραπτή έκφραση των μαθητών. Προτάσεις για την αξιολόγηση και τη βελτίωσή της’’, εκδ. Κέδρος 2007, εστιάζει στο γράψιμο ως διαδικασία. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων. Μέλος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης (ΕΛΘ). Μέλος του Κύκλου Ποιητών. Εξέδωσε οχτώ ποιητικές συλλογές, τελευταία η ‘’Γιατί το μέλλον μια μικρή κουκίδα’’, εκδ. Σαιξπηρικόν, 2018. Επίσης, μία συλλογή διηγημάτων: ‘’Βγήκε ένας ήλιος χλωμός’’, εκδ. Ταξιδευτής, 2012. Το 2019 συγκέντρωσε σε τόμο κριτικά της σημειώματα για 49 λογοτέχνες, με τον τίτλο ‘’Νήματα της γραφής, πτυχές κειμένων’’.

Συνδιοργάνωση: Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος»-ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ.