Μαστολογικός έλεγχος

Μία σημαντική δράση πρόληψης πραγματοποιήθηκε μέσα από τη συνεργασία του Δήμου Έδεσσας, της Αντιπεριφέρειας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Γυναικείου Φιλανθρωπικού Σωματείου «Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης». Στο πλαίσιο της δράσης έγινε μαστολογικός έλεγχος σε είκοσι ανασφάλιστες και οικονομικά αδύναμες γυναίκες της περιοχής, ενώ θα προγραμματιστούν δωρεάν εξετάσεις υπέρηχου και μαστογραφίας σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Λαμπρόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Θέλω να εκφράσω τις θερμότατες ευχαριστίες μου στο Φιλανθρωπικό Σωματείο «Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης» και προσωπικά στην Πρόεδρο Dr. Γιώτα Σασοπούλου, χειρουργό – ειδική παθολόγο μαστού και να ευχηθώ να συνεχιστεί αυτή η μεγάλη προσπάθεια! Ο Δήμος Έδεσσας συμμετέχει σε αυτή την πολύτιμη πρωτοβουλία, σε συνεργασία και με την Αντιπεριφέρεια Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πιστεύω ότι μέσα από τέτοιου είδους συνεργασίες μπορούμε να πετύχουμε πολλά και σημαντικά αποτελέσματα για τους συμπολίτες μας.

Η πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού σώζει ζωές και από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να συμμετέχουμε σε ανάλογες προσπάθειες».