Αποτέλεσμα εικόνας για παγκοσμια ημερα νεολαιας
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε το 1990 να ανακηρύξει την 12η Αυγούστου κάθε χρόνου ως Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας (International Youth Day), η οποία θα επικεντρώνεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.
To θέμα της Παγκόσμιας Ημέρα Νεολαίας για το 2019 είναι ο «μετασχηματισμός της εκπαίδευσης». Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το φετινό θέμα υπογραμμίζει τις προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν από τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών, τις νεολαιίστικες οργανώσεις και τους σχετικούς φορείς ώστε να προωθηθεί η ανοικτή και ισότιμη ποιοτική εκπαίδευση, καθώς η δια βίου μάθηση για όλους.
Οι στόχοι αυτοί θα αποτελέσουν ένα ισχυρό εργαλείο για την επίτευξη της φιλόδοξης Ατζέντας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του 2030.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Νανά Αηδονά για την παγκόσμια ημέρα νεολαίας

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται και εσωτερικός χώρος

 

΄΄Τα τελευταία χρόνια οι νέοι και οι νέες του τόπου μας βρίσκονται αντιμέτωποι με τις επιτπώσεις της κρίσης, αναζητώντας διέξοδο στο εξωτερικό για εργασία και εξέλιξη στη ζωή τους (brain drain).
Η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, όπως καθιερώθηκε στα 1990 από τον Ο.Η.Ε. η 12η Αυγούστου, μας θυμίζει ότι νεολαία και δημιουργικότητα, φαντασία, γνώσεις και δυνατότητες είναι έννοιες ταυτόσημες. Ειδικά για το 2019 η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στον μετασχηματισμό της εκπαίδευσης. Μια εκπαίδευση που πρέπει να απαντά στις επιθυμίες, το ταλέντο και τις κλίσεις των νέων ανθρώπων και να συνδέεται με τη σύγχρονη αγορά εργασίας.
Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της ευρύτερης περιοχής μας και στην παροχή βοήθειας στους νέους επιστήμονες για να σταδιοδρομήσουν στο επιχειρείν.
Η νεολαία μας αξίζει να στηριχθεί, να προοδεύσει, να προκόψει για να ‘παρασύρει’ τον τόπο μας σε καλύτερες ημέρες΄΄.

Αποτέλεσμα εικόνας για παγκοσμια ημερα νεολαιας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here