Στη Βουλή για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή ο Βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης.

Σε συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής που τιμήθηκε η συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή με προσκεκλημένους τον Σύλλογο Μικρασιατών Νομού Πέλλας «Η ΜΠΙΓΑ» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιάς Φώκαιας «ΦΩΚΑΕΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ», συμμετείχε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας
Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης.

Ο Πρόεδρος Αντώνης Μουράτογλου, η Αντιπρόεδρος Ιωάννα Διαμαντή, η Γενική Γραμματέας Μαρία Κουρατζόγλου και ο Ταμίας Γιάννης Γκουράνης, έκαναν αναφορά στα γεγονότα της μεγάλης εθνικής καταστροφής και ενημέρωσαν τα μέλη της Επιτροπής για τη σημαντική
προσφορά και το πολυδιάστατο έργο του Συλλόγου.

Ως μέλος της Επιτροπής ο Βουλευτής Πέλλας κ. Σταμενίτης τοποθετήθηκε αναφορικά με τη θλιβερή τραγωδία, τις πληγές που άφησε αλλά την ανάγκη για συλλογική δράση ώστε να αναδειχθεί και να επιτευχθεί η παγκόσμια αναγνώριση των θηριωδιών σε βάρος του ποντιακού ελληνισμού.

Επίσης, σημείωσε ότι αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στους Συλλόγους, οι οποίοι με τη δραστηριότητα που αναπτύσσουν, η οποία τόνισε ότι βασίζεται στην εθελοντική προσφορά, συμβάλλουν ουσιαστικά στο να διατηρηθεί η μνήμη και να περάσουν τα ήθη και τα έθιμα από γενιά σε γενιά.

Όπως τόνισε ο κ. Σταμενίτης, η προσφορά τους είναι πολύτιμη και πρέπει να το αναγνωρίζουμε και να το επισημαίνουμε σε κάθε ευκαιρία.