Προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό Κυπέλλου πήρε ο Ολυμπιακός, ο οποίος με εκπληκτικό γυριστό βολέ του Χασάν στο 73′ ισοφάρισε το πέναλτι του Εραμούσπε στο 45’+ 6′ και έφυγε με ισοπαλία από τα Γιάννενα – Τρεις φορές «σταμάτησε» τον Μιλιντσεάνου ο Σα, τέσσερις ευκαιρίες ο Ολυμπιακός

ΠΑΣ Γιάννινα και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στους Ζωσιμάδες, στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου. Οι Ηπειρώτες που έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι προηγήθηκαν στο 45’+6′ με πέναλτι του Εραμούσπε (καταλογίστηκε μέσω VAR αμφισβητήθηκε από τους «ερυθρόλευκους»), ενώ οι φιλοξενούμενοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσια με καταπληκτικό γυριστό του Χασάν στο 73′.

Με «χρυσό» σκόρερ τον Τόμας Μουργκ που μπήκε στο 91′ αντί του Τζόλη και σκόραρε στο 94′ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ ο ΠΑΟΚ κέρδισε την ΑΕΚ με 1-0 στο ΟΑΚΑ και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό ενόψει και της ρεβάνς της Τούμπας μετά από τρεις εβδομάδας.

Σε ένα παιχνίδι όπου πήγαινε για 0-0 με τις δύο ομάδες να φοβούνται να χάσουν μετά τα «στραπάτσα» της Κυριακής κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αντίστοιχα ήρθε η τρομερή εκτέλεση φάουλ του Μουργκ για να δώσει τη νίκη στην ομάδα της Θεσσαλονίκης η οποία πανηγυρίστηκε έξαλλα απ’ όλους στον ΠΑΟΚ.